Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα νίκη επί της Ιρλανδίας για σίγουρη πρόκριση

Την Ιρλανδία (21:45 NovasportsPrime)  αντιμετωπίζει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro2024.

Η Ελλάδα  κυνηγά το 2/2 στον όμιλο μετά το ιδανικό ξεκίνημα απέναντι στο Γιβραλτάρ, με το οποίο μπορεί να χτίσει στέρεες βάσεις και να κυνηγήσει την υπέρβαση στα δύο παιχνίδια με τα μεγάλα φαβορί του γκρουπ, τη Γαλλία (19/6) και την Ολλανδία (7/9).

Ο Πογιέτ θέλει νίκη απόψε στην Opap Arena, ώστε την Δευτέρα, να έχει τον αέρα των έξι βαθμών και  να αντιμετωπίσει την παντοδύναμη Γαλλία, στο Παρίσι, χωρίς άγχος και με στόχο, μια καλή εμφάνιση και αν έρθει και ένα θετικό αποτέλεσμα, θα ευπρόσδεκτο.

Η αποψινή αντίπαλος μας, μπορεί να μη είναι μεγαθήριο, αλλά είναι μια υπολογίσιμη ομάδα. Είναι στα «μέτρα» της Ελλάδας και θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί και η Ιρλανδία, αναζητά ακρός έδρας βαθμούς και θα προσπαθήσει να μας κάνει την ζημιά

Πιθανή ενδεκάδα

Ο Ουρουγουανός τεχνικός ξεκάθαρες δοκιμές δεν έκανε ούτε την Τετάρτη. Γενικά έχει θολώσει για τα καλά τα νερά ως προς τα… πάντα. Οπότε είναι μία εκτίμηση – αίσθηση για την ώρα. Πως μπορεί να δούμε τα ίδια πρόσωπα με εκείνον τον αγώνα. Ο Πογιέτ γενικά δεν θέλει να ανοίξει για τα καλά τα χαρτιά του αλλά λογικά το 4-3-3 θα το διατηρήσει ενώ ξέρει πως η Ιρλανδία είναι μία σκληρή, δυναμική και γρήγορη ομάδα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας – Μάνταλος, Σιώπης, Μπακασέτας – Μασούρας, Πέλκας, Γιακουμάκης.

 

Πογέτ: Δύσκολο να προκριθούμε αν δεν νικήσουμε»

Για το αν περιμένει διαφορετική Ιρλανδία σε σχέση με το ματς με τη Γαλλία: “Ναι το περιμένω. Το να παίζεις κόντρα στη Γαλλία είναι επικίνδυνο, η ταχύτητα του ματς, η ποιότητα, οι χώροι που αφήνεις. Έχω δει την Ιρλανδία και σε άλλα παιχνίδια και θέλουν να έχουν την ευκαιρία να προκριθούν από τον όμιλο. Θα πρέπει να παίξουν διαφορετικά, πιο επιθετικά, να πιέζουν πιο ψηλά. Προετοιμαζόμαστε για μία διαφορετική προσέγγιση. Είναι παιχνίδι κλειδί και για τις δύο ομάδες”.

Για το γεγονός ότι παίκτες των δύο ομάδων προέρχονται από πρωταθλήματα που τελείωσαν αργά: “Το ξέρω, έχουμε τον Τζορτζ, τον Γιαννούλη και τον Πέλκα, φαίνεται αιώνας από τότε που τελείωσαν. Τους φέραμε εδώ νωρίτερα, πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που το ‘αγκάλιασαν’. Δεν είναι εύκολο να καλέσεις έναν παίκτη μετά από 2-3 εβδομάδες διακοπές. Σε αυτό το επίπεδο, μιλάω για ποιότητα, τεχνική, φυσική κατάσταση, αλλά και πνευματική για να παίξουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι δύο ομάδες θα είναι έτοιμες”.

Για το αν είναι σε καλύτερη κατάσταση η Εθνική: “Μετά το 2004 υπήρχε σύνδεση με τον κόσμο. Έπειτα από το 2014 δεν έχουμε προκριθεί και φυσικά υπάρχει απόσταση μεταξύ της ομάδας και των φανς. Υπάρχει μία αποσύνδεση, γιατί δεν είναι η ίδια Εθνική που έβλεπαν. τότε Πρέπει να νικήσουμε για να τους φέρουμε πίσω. Το να νικήσουμε το Nations League ήταν η αρχή για να τους φέρουμε πίσω. Αύριο θα είναι καλύτερα. Θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τη σύνδεση, πρέπει να προκριθούμε. Πιέζω ακόμη κόσμο να έρθει”.

Για τον δύσκολο όμιλο: “Τελικά καταλήξαμε στον δεύτερο όμιλο. Να είμαστε ρεαλιστές, υπάρχει η κατάταξη της UEFA, σέβομαι την γνώμη του Τζορτζ, ότι σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη. Αν δεν κερδίσουμε αύριο θα είναι πολύ δύσκολο να προκριθούμε. Μας φέρνει σε ειδική συνθήκη νωρίς στον όμιλο, είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσεις”.

Για το αν υπάρχει πίεση στην Ιρλανδία λόγω της δεύτερης ευκαιρίας της Εθνικής: “Έχουμε backup, έχουμε μία εναλλακτική, ένα άλλο παράθυρο. Μας δίνει τη δυνατότητα να παίζουμε ήρεμα. Έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε καλά και να είμαστε έτοιμοι για τα playoffs”.

Για την OPAP Arena και αν αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και για το τραγικό γεγονός του ναυαγίου και το ενδεχόμενο αναβολής: “Αν είναι γεμάτο το γήπεδο, ίσως. Μετά το παιχνίδι θα σας πω.

Είναι δύσκολο να εκφέρω γνώμη, κάποιες φορές θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Πάντοτε συμβαίνουν άσχημα πράγματα, είναι δύσκολο να πεις πότε θα πρέπει να αναβληθεί ένα ματς. Προτιμώ να απέχω”.

Για τον κόσμο που βρέθηκε στην ανοιχτή προπόνηση και τη σύνδεση ομάδας – κόσμου και αν είναι έξτρα κίνητρο: “Είναι σημαντικό, προσπαθώ πάντα να κάνω πρώτα τη δουλειά μου. Δεν μπορείς να ζητάς κάτι αν δεν κάνεις τίποτα. Αν πάρουμε την πρόκριση, θα έρθει η σύνδεση του κόσμου με τους παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι είναι ευκαιρία να δεις τον Τσιμίκα, τον Μπακασέτα από κοντά, είναι ευκαιρία να μας στηρίξουν. Οι παίκτες πρέπει να αισθανθούν ότι θα παίξουν σπίτι τους”.

Για το γεγονός ότι είχε χρόνο να δουλέψει πράγματα: “Είναι σημαντικό για έναν προπονητή σε μία εθνική να έχει τους παίκτες τόσο καιρό στη διάθεσή του. Παραπονιόμαστε για τον λίγο χρόνο και δικαίως. Τώρα προπονηθήκαμε ως ομάδα, αλλά το ίδιο έκανε και η Ιρλανδία. Κάναμε λίγα περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι κάναμε συνήθως”.

Για την 11άδα και αν θα αλλάξει κάτι στο σύστημα προσαρμοζόμενος στην Ιρλανδία: “Δεν θα αλλάξουμε. Σε μία εθνική ομάδα πρέπει να έχουμε σταθερότητα, να βελτιώνουμε την ιδέα που φέραμε στην πρώτη ομάδα”.

nbsp;

Ιρλανδία: Θέλει αποτέλεσμα

Το πάλεψε όσο μπορούσε η Ιρλανδία απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου όπως είναι η Γαλλία, αλλά δεν απέφυγε την οριακή ήττα με 1-0. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 50′ και δεν ήταν σε θέση να κυνηγήσει έστω τον πόντο της ισοπαλίας. Εξάλλου θα χρειαστεί να κάνει υπερβάσεις αν θέλει να βρεθεί στην πρώτη δυάδα του ομίλου με υπολογίσιμα μεγέθη όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, αλλά και η Ελλάδα. Κρίσιμο ματς το σημερινό για την ομάδα του Στέφεν Κένι μέσα στην «Αγιά Σοφιά», αφού δεν θα ήθελε να ξεκινήσει την προσπάθεια της με 2/2 ήττες. Στις μη κλήσεις ξεχωρίζει το όνομα του αμυντικό Κόλεμαν της Έβερτον.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Μπαζούνου – Κόλινς, Ίγκαν, Ο’ Σέι – Ντόχερτι, Μολάμπι, Κάλεν, Μπράουν, ΜακΚλιν – Φέργκιουσον, Ομπαφέμι.

 

«Μόνο νίκη με Ιρλανδία»

Η Εθνική Ομάδα κορυφώνει την προετοιμασία της ενόψει των δύο σημαντικών αγώνων με Ιρλανδία και Γαλλία για τα προκριματικά του EURO 2024 και οι Δημήτρης Κουρμπέλης και Γιάννης Κωνσταντέλιας δίνουν, μέσα από την κάμερα του ΟΠΑΠ, τη δική τους οπτική για τα σημαντικά παιχνίδια.

Οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές, εκπρόσωποι μιας διαφορετικής γενιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου, μιλούν για τους επερχόμενους αγώνες, ενώ μοιράζονται με τον ΟΠΑΠ και τις αναμνήσεις τους ως φίλαθλοι της Εθνικής ομάδας. Θυμούνται τον παίκτη που είχαν ως πρότυπο όταν ήταν μικρά παιδιά, το γκολ της Ελλάδας που έχουν πανηγυρίσει περισσότερο, αλλά και το συναίσθημα που τους δημιουργείται όταν φορούν τη φανέλα με το εθνόσημο.

Τα εισιτήρια του αγώνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διάθεσης εισιτηρίων του αγώνα Ελλάδα-Ιρλανδία (16 Ιουνίου, 21:45, OPAP Arena) για τις φίλες και τους φίλους της Εθνικής Ομάδας που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της στα προκριματικά του EURO 2024.

Τα εισιτήρια, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση, καθώς έχουν ήδη εξαντληθεί των 20 ευρώ, εκτός από ηλεκτρονικά θα διατίθενται και από εκδοτήριο που θα βρίσκεται έξω από την είσοδο των θυρών 41-43-45 του γηπέδου την παραμονή και την ημέρα του αγώνα.

Αναλυτικά, στην εντός έδρας πρεμιέρα της “γαλανόλευκης” στα European Qualifiers, οι φίλοι και οι φίλες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ ή, εναλλακτικά, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.pame-ethniki.gr. Επίσης θα μπορούν να προμηθευτούν και μέσω του εκδοτηρίου που θα λειτουργήσει την παραμονή 15/06 (09:00-17:00) και την ημέρα του αγώνα 16/06 (09:00-21:45).

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

Ενηλίκων: 20€, 40€, 60€

Παιδικό (κάτω των 12 ετών): 10€, 20€, 30€

*Για λόγους ασφαλείας θα παραμείνουν κλειστές οι θύρες: 1, 2, 21, 43, 44.

**Για την αναμέτρηση Γαλλία-Ελλάδα (19 Ιουνίου 2023, 21:45, Stade de France) τα εισιτήρια των Ελλήνων φίλαθλων (868) έχουν εξαντληθεί.

Το πρόγραμμα της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2024

  • Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, (21:45): Ελλάδα – Ιρλανδία
  • Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, (21:45): Γαλλία – Ελλάδα
  • Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, (21:45): Ολλανδία – Ελλάδα
  • Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, (21:45): Ελλάδα – Γιβραλτάρ
  • Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, (21:45): Ιρλανδία – Ελλάδα
  • Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, (21:45): Ελλάδα – Ολλανδία
  • Τρίτη 21 Νοεμβρίου, (21:45): Ελλάδα – Γαλλία

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Πηγή: Newpost.gr