Ο Σύλλογος Ελλήνων Δικηγόρων βράβευσε την ομογενή Εφέτη Ελένη Βουτσινά

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων, Γιώργος Ζαπάντης, ενώ απονέμει την τιμητική πλακέτα στον Ελληνοαμερικανίδα δικαστή Ελένη Βουτσινά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Νέα Υόρκη.- Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των δικαστών όλων των βαθμίδων και των δικηγόρων της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης στην εκδήλωση προς τιμή των Δικαστών με την επωνυμία «Judiciary Night».

Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης (Hellenic Lawyers Association) που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, 13ης Ιουνίου 2023 στο φιλόξενο ελληνικό εστιατόριο «Κύμα» στο Χάντσον Γιαρντς του Μανχάταν.

Στην αίθουσα δεν έπεφτε καρφίτσα και προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι η πλειοψηφία των παρισταμένων ήταν νέοι δικηγόροι.

Η απόφαση του προέδρου Γιώργου Ζαπάντη και του διοικητικού συμβουλίου να τιμήσουν την εφέτη δικαστή Ελένη Βουτσινά έπαιξε καταλυτικό ρόλο τόσο στην αυξημένη συμμετοχή των δικαστών και δικαστικών λειτουργών, όσο και των δικηγόρων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, Δρ. Αντώνιος Γασπαρής και εκπρόσωποι άλλων ομογενειακών φορέων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Ζαπάντης, στην εναρκτήρια ομιλία του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξημένη συμμετοχή των Δικαστών και τόνισε ότι καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η ίδια η Ελένη Βουτσινά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου και στο ενδιαφέρον τους για τη νέα γενιά. Τόνισε επίσης ότι δεν αρκούνται μόνο με την απονομή υποτροφιών στους ομογενείς φοιτητές και φοιτήτριες των νομικών σχολών, αλλά έχουν και ειδικό πρόγραμμα μεντόρων.

Αναφέρθηκε στον ρόλο του αείμνηστου δικαστή Νικολάου Τσουκαλά και των Ελλήνων δικαστών Νικόλαο Γαρούφη και Πίτερ Σκέλο οι οποίοι έδωσαν την δυνατότητα σε πολλούς από τους παρισταμένους να εργαστούν ως ασκούμενοι στα δικαστικά τους γραφεία και να διδαχτούν.

Ο κ. Ζαπάντης επεσήμανε ότι έχουν στην διάθεσή τους πάνω από εκατό αιτήσεις για ασκούμενους και εξέφρασε την ετοιμότητα να θέσουν τα βιογραφικά τους στην διάθεση των δικαστών προκειμένου να επιλέξουν για τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.

Στην συνέχεια παρουσίασε την κ. Βουτσινά και υπενθύμισε στο ακροατήριο ότι κατάγονται από το ίδιο νησί, την Κεφαλονιά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων, Γιώργος Ζαπάντης, πρώτος από αριστερά, σε μια αναμνηστική φωγοραφία με την Ελένη Βουτσινά και με τους δικαστές που προσήλθαν για να την τιμήσουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η κ. Ελένη Βουτσινά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την τιμή και εστίασε την προσοχή της στις εκλογικές αναμετρήσεις των 13 τελευταίων ετών και τόνισε ότι καταλυτικό ρόλο στις νίκες της έπαιξαν οι ομογενείς και οι κοινότητες του Λονγκ Αϊλαντ.

Αναφέρθηκε με δέος στον ρόλο του εν λόγω Συλλόγου και προέτρεψε την ηγεσία του να προχωρήσει στην ίδρυση παραρτήματος στο Λογνκ Άϊλαντ, όπου διαπρέπουν δεκάδες ομογενείς δικηγόροι.

Η κ. Βουτσινά αναφέρθηκε με δέος στην ανώτατη δικαστή της Νέας Υόρκης Μάντλιν Σίγκα και μετέφερε τους χαιρετισμούς της από την Ελλάδα, όπου βρίσκεται με διακοπές.

Ο πρόεδρος και τα στελέχη του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων Γιώργος Ζαπάντης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την τιμώμενη Ελένη Βουτσινά και τους συναδέλφους της. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Εκτενή αναφορά έκανε στην προσφορά της αρχαίας και της σύγχρονης Ελλάδας στον Δυτικό Πολιτισμό και στον Ναό της Θέμιδος.

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια αναφέρθηκε στην Κεφαλλονίτικη καταγωγή της και ανακοίνωσε ότι ο Σύλλογος ως αντίδωρο θα δώσει σε όλους τους δικαστές την φημισμένη «Ρομπόλα».

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο κ. Ζαπάντης έκανε ιδιαίτερη μνεία στους δωρητές και χορηγούς της εκδήλωσης και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον συνιδιοκτήτη του εστιατορίου Στηβ Τενέδιο.

Γενική άποψη από την αίθουσα
Η εφέτης δικαστής Ελένη Βουτσινά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων, Γιώργος Ζαπάντης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Γενική άποψη από την αίθουσα.

Πηγή: anamniseis.net