Έρευνα της Κάπα Research: Οι νέοι ψηφίζουν ΝΔ και Μητσοτάκη

Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφεται και στις νεότερες γενιές, τη γενιά των millennials και τη γενιά Ζ, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Κάπα Research.

Συγκεκριμένα, στην νέα έρευνα της Κάπα Research, που πραγματοποιήθηκε στις ηλικίες 17-42, φαίνεται πως στην πλειοψηφία τους οι νέοι θεωρούν πλέον ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Κάπα Research για τις παραπάνω ηλικίες η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΔ: 33,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 20,4%
ΠΑΣΟΚ: 9,3%
ΚΚΕ: 6,6%
Ελληνική Λύση: 3,6%
Νίκη: 2,8%
Πλεύση Ελευθερίας: 4,8%
ΜέΡΑ25: 4,6%
Σπαρτιάτες: 3,8%
Ανταρσία: 1,7%
Αλλο κόμμα: 2,4%
Λευκό/Ακυρο: 0,6%
Δεν έχω αποφασίσει: 4,1%
Δεν θα ψηφίσω/Δεν απαντώ: 1,7%

Αξίζει να σημειωθεί πως το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς συγκεντρώνει το 39% των προτιμήσεων έναντι 24% του αντιπάλου του.

Σχετικά με τις προτεραιότητες που θέτουν για την επόμενη κυβέρνηση οι νέοι αυτές θα πρέπει να είναι:

  • Υγεία
  • Μισθοί-Συντάξεις
  • Παιδεία

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει ο Διευθυντής Ερευνών της Κάπα Research Αλέξης Ρουτζούνης στην πραγματικότητα, παρατηρώντας όσους είναι σήμερα 17-42 ετών αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη απόσταση που έχει διανύσει η χώρα: 52% είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν αισιόδοξοι για το μέλλον τους με το αντίστοιχο ποσοστό, το 2010, να ήταν μόλις 25%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας:

 

 

Μοιράσ