Μήνυμα Μητσοτάκη για τους επόμενους υπουργούς – «Βλέπω με ενδιαφέρον ρεπορτάζ με κεφαλάκια αλλά…»

Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ  από τη Χαλκιδική όπου βρίσκεται.

«Το δικό μου μέλημα είναι να πείσω τους πολίτες ότι πρέπει να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης αφού προηγουμένως είχε αναφερθεί στην περιοδεία του. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι όσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα για το κόμμα του, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ευθύνη, ενώ παρατήρησε ότι «η αντιπολίτευση θα ψάχνεται για αρκετό καιρό», πράγμα που υποχρεώνει τη ΝΔ να είναι αντιπολίτευση του εαυτού της.

Για την αρχιτεκτονική της νέας κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα υπάρξουν αλλαγές ως προς τη μεταφορά κάποιων χαρτοφυλακίων από υπουργείο σε υπουργείο, εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, το κύριο μέλημά μου, όμως αυτή τη στιγμή είναι να πείσω τους πολίτες να μας εμπιστευθούν. Θέλω και θα έχει επόμενες γυναίκες η νέα κυβέρνηση, θα είναι πιο αποτελεσματική, έχω μιλήσει ήδη για το υπουργείο Οικογένειας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αποστείλει μήνυμα και προς το εσωτερικό του κόμματός του. Κατέστησε μεταξύ άλλων σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας. Υπονόησε ότι κανείς δεν μπορεί να θεωρεί πως έχει δεδομένα θέση στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα [αν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ], λέγοντας χαρακτηριστικά για τα ονόματα που φιγουράρουν ως υποψήφιοι υπουργοί: «Βλέπω με ενδιαφέρον ρεπορτάζ με κεφαλάκια, αλλά…».

Πηγή: enikos.gr