Εκλογές 2023: Έγινε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέα κυβέρνησης με τους υπουργούς να φθάνουν από νωρίς στο Προεδρικό Μέγαρο. Μαζί με τα μέλη της νέας κυβέρνησης ήταν οι οικογένειες τους

Σύζυγοι, παιδιά και συγγενείς συνόδευσαν τους υπουργούς στη μεγάλη για αυτούς μέρα. Οι περισσότεροι επέλεξαν το λευκό για την ορκωμοσία ενώ δεν έλειψε και το κόκκινο.

Οι υπουργοί εμφανίστηκαν χαμογελαστοί κρατώντας από το χέρι τους δικούς τους ανθρώπους ενώ ήταν «φειδωλοί» στις δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους.

kikilias-mpalatsinou

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

orkomosia-kubernisi-nd

Όλοι οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, πλην του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

orkomosia-kubernisi-nd

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών με πρώτο που υπέγραψε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

orkomosia-kubernisi-ND

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

orkomosia-kubernisi-ND

Το νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει 15 γυναίκες και 46 άνδρες, μεταξύ των οποίων αρκετά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, που δεν σχετίζονται με τη Νέα Δημοκρατία.

orkomosia-kubernisi-ND

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει: «Δεν πρόκειται για κυβέρνηση ισορροπιών, αλλά σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος».

orkomosia-kubernisi-nd

 

orkomosia-kubernisi-nd
orkomosia-kubernisi-nd
orkomosia-kubernisi-ND