Wagner: Έκλεισε η ποινική έρευνα για την ανταρσία – Παραδίδουν τον εξοπλισμό τους οι μισθοφόροι

Τι αναφέρει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Tass.

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον των μελών της Wagner για τη σύντομη ανταρσία στην οποία προχώρησαν το περασμένο Σάββατο οι μισθοφόροι του Γεβγκένι Πριγκόζιν, η οποία τερματίστηκε μετά και την παρέμβαση του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Το κρατικό ρωσικό πρακτορείο Tass αναφέρει ότι: «Κατά τη διάρκεια της έρευνας της ποινικής υπόθεσης που ξεκίνησε από το ανακριτικό τμήμα του FSB, σύμφωνα με το άρθρο 279 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με το γεγονός της ένοπλης εξέγερσης, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες σταμάτησαν ενέργειες που στόχευαν άμεσα στη διάπραξη εγκλήματος».

Η συμφωνία με την οποία επιλύθηκε η κρίση το Σάββατο περιλαμβάνει δέσμευση του Κρεμλίνου ότι οι μαχητές της Wagner που έλαβαν μέρος στην στάση δεν θα διωχθούν και θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό και άλλες περιστάσεις που σχετίζονται με την έρευνα, στις 27 Ιουνίου η ανακριτική αρχή εξέδωσε απόφαση για το κλείσιμο της ποινικής υπόθεσης», τονίζεται.

Επίσης, οι προετοιμασίες για τη μεταφορά του βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού της Wagner στις ενεργές μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αναφέρει το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι σε μια πρωτόγνωρη πρόκληση για την εξουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, οι μαχητές της Wagner προέλασαν προς τη Μόσχα το Σάββατο, ζητώντας την αποπομπή της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας για τους κακούς χειρισμούς της, όπως τους χαρακτήρισαν, στον πόλεμο της Ουκρανίας. Στη συνέχεια έληξαν απότομα την ανταρσία τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Πηγή: in.gr