Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΟΤ για την απαράδεκτη συμπεριφορά Τζανακόπουλου

Διαστάσεις πήρε η αποκάλυψη της στήλης inside stories του OT για τα «γαλλικά» και τις «ιπτάμενες καρέκλες» από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ για όσα ανεπίτρεπτα συνέβησαν με υπαιτιότητα του Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Κουμουνδούρου το βράδυ της Κυριακής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δημοσίευσε η στήλη Inside Stories του ot.

Όπως αποκάλυψε, διεισδύοντας στα γραφεία του 5ου ορόφου στην Κουμουνδούρου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιτέθηκε λεκτικά και όταν η κατάσταση εκτραχύνθηκε άσκησε και βία κατά του Παναγιώτη Ρήγα με τα χειρότερα να αποφεύγονται κατόπιν παρέμβασης ψυχραιμότερων που βρίσκονταν στον όροφο.

Αιτία των ξένων προς το ήθος της πολιτικής –κυρίως όταν μιλάμε για Αριστερά- αντιδράσεων του κ. Τζανακόπουλου ήταν η εκτίμησή του, ότι για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται η διεύρυνση του κόμματος και ειδικότερα το άνοιγμα προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιλογή που ο κ. Ρήγας είχε υποστηρίξει με πάθος, εξού και έγινε αποδέκτης της έκρηξης του Τζανακόπουλου.

Το inside ρεπορτάζ του ot

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η στήλη inside stories:

«Θέλω να σας πληροφορήσω ότι ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτός από πολυτάλαντος άνθρωπος είναι πολύγλωσσος! Εκτός των άλλων, ομιλεί και την «γαλλικήν» απταίστως και μάλιστα ως αυθεντικός «μαλτέζος λεμβούχος», όπως έγραφε συνήθως παλαιός – μακαρίτης πλέον – δημοσιογράφος.

«American bar»

Με πληροφόρησαν, λοιπόν, ότι το βράδυ της περασμένης – και αποφράδας οφείλω να ομολογήσω – Κυριακής «την έπεσε» κατά το κοινώς λεγόμενο στον κ. Παναγιώτη Ρήγα, αιφνιδίως. Κι μετά από τα «γαλλικά» τον λόγο είχαν οι … καρέκλες και τα τραπέζια του γραφείου του πέμπτου ορόφου. Η φασαρία προκάλεσε την περιέργεια πολλών συνοίκων του ορόφου, οι οποίοι «είδαν και έπαθαν» να μαζέψουν τον μαινόμενο κ. Τζανακόπουλο.

Διεύρυνση

Ο λόγος της επίθεσης ήταν η … πολιτική εκτίμηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ότι για την ήττα φταίει η διεύρυνση του κόμματος. Και ο κ. Ρήγας είναι μεταξύ αυτών που υπερασπίζονται μετά πάθους. Βέβαια τέτοιου είδους … «εκδηλώσεις» που χρησιμοποιούνται ως «επιχείρημα» για την υπεράσπιση πολιτικών απόψεων ανήκουν μάλλον στο περιβάλλον των λεγόμενων «θυρών» των οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, κι όχι στην πολιτική!

Στα όργανα!

Μαθαίνω όμως ότι το θέμα δεν πρόκειται να μείνει εκεί. Ο κ. Ρήγας, κατά τις πληροφορίες μου πρόκειται να το θέσει στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος – λέγεται ότι θα συνεδριάσει το Σάββατο – και θα ζητήσει την απομάκρυνση του από το κομματικό όργανο και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Θα γίνει; Είμαι περίεργος…»

Στην ΠΓ και στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Ρήγας

Η αντίδραση αυτή του Τζανακόπουλου δικαίως δημιούργησε πλήθος αντιδράσεων με όσους παρευρίσκονταν να συμφωνούν απολύτως ότι το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό, αποκαλύπτει επικίνδυνες συμπεριφορές, ιδιοκτησιακή αντίληψη αν όχι εξουσιομανία, και προσβολή στα όργανα και τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση ξεσκεπάζει νοοτροπίες που δεν συνάδουν με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ και ακριβώς για αυτό το λόγο δεν έπρεπε να μείνει κρυφό.

Ο κ. Ρήγας για την πρόθεση του οποίου να θέσει το ζήτημα στα όργανα του κόμματος, ενημερώνει η στήλη inside stories, την Τετάρτη το απόγευμα όντως έθεσε το θέμα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και ζήτησε την παραπομπή του Τζανακόπουλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας με τους παρόντες στο πρωτοφανές επεισόδιο να καταθέτουν ως μάρτυρες, εκτός από την προσωπική ασφάλεια του Αλέξη Τσίπρα.

Το γεγονός αναμένεται να εξεταστεί και να κριθεί από τα αρμόδια όργανα στις συνεδριάσεις που σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα γίνουν άμεσα. Γιατί όταν υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος επιτίθεται με τρόπο σκαιό σε συντρόφους και αντιδρά με τρόπο έξω από τα ήθη της Αριστεράς και μάλιστα σε στιγμή που χρειάζεται η μέγιστη ενότητα και ψυχραιμία για την ανασυγκρότηση του κόμματος, αυτό είναι σοβαρό ατόπημα και αντικείμενο του πολιτικού ρεπορτάζ και όχι «πολιτικό κουτσομπολιό» όπως το χαρακτήρισε πολιτικός σχολιαστής σε μια προσπάθεια προφανώς να το υποβαθμίσει –αν και η υποβάθμιση τέτοιων γεγονότων είναι πολύ αμφίβολο αν τελικά λειτουργεί προς όφελος του κόμματος.

Πηγή:in.gr