Η επέτειος ανεξαρτησίας των ΗΠΑ γιορτάστηκε στην Αθήνα

Αθήνα.- Η 4η Ιουλίου έφτασε φέτος -πρώτη φορά μετά την Πανδημία-  λίγο νωρίτερα στην οικία του Αμερικανού Πρέσβη George Tsounis με την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί καλεσμένοι Ελληνες και Αμερικανοί στρατιωτικοί και άλλοι αξιωματούχοι.

Η επέτειος ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, 4η Ιουλίου, γιορτάστηκε στον κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας.  Ήταν ουσιαστικά το πρώτο ανοιχτό κάλεσμα του Τζορτζ Τσούνη και, πέρα από τις απαραίτητες τιμές για την τόσο σημαντική ημέρα για τις ΗΠΑ, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υποδεχθεί και να γνωριστεί με τους Αθηναίους, τους κατοίκους της πόλης στην καρδιά της οποίας διαμένει το τελευταίο διάστημα.

Στη δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Το «παρών» έδωσαν, ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γιάννης Στουρνάρας, Ο Κώστας Τσιάρας,  ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Κώστας Τασούλας, ο Γιώργος Πατούλης, η Αριστοτελία Πελώνη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, η Ζέτα Μακρή και πολλοί άλλοι. Ανάμεσα στους καλεσμένους και ο Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από την Ολλανδή σύντροφό του. Επίσης καλεσμένος και ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ, ο Άλμπερτ Μπουρλά, CΕΟ της Pfizer. ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος , ο ΓΓΑΕ Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο διευθυντής-εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα», Ηρακλής Α. Διαματάρης και ο σύμβουλος έκδοσης Αντώνης Η. Διαματάρης με τη σύζυγό του Λίτσα κ.α..

Ο πρέσβης των ΗΠΑ Γιώργος Τσούνης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και μίλησε με πάθος και έμπνευση για τη δύναμη και την αξία της δημοκρατίας και τις ρίζες της στην Ελλάδα, για την κοινή έμπνευση της Αμερικανικής και της Ελληνικής Επανάστασης του 1776 και του 1821 και για το τι διακυβεύεται στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν ελληνική και αμερικανική μουσική -η σοπράνο Αναστασία Ζαννή ήταν η κεντρική ερμηνεύτρια- τα ποτά και το μπάρμπεκιου για την 4η Ιουλίου που παρείχε το Hard Rock Cafe Athens.