Υπό έλεγχο η φωτιά στα Οινόφυτα

Καλύτερη χαρακτηρίζεται η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης σε εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη στα Οινόφυτα, παρότι μία πτέρυγα των εγκαταστάσεων έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν τη συνδρομή και από υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά ώστε να μην ξεφύγει έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου με χρώματα και βερνίκια.

Ωστόσο λόγω των χημικών υλικών που κάηκαν και καίγονται η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική. Ήδη από νωρίς το πρωί έχει σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής με συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν τόσο οι ίδιοι όσο και στα σπίτια λόγω του καπνού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί σε μια πτέρυγα του εργοστασίου και αναμένεται πολύ σύντομα να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Επίσης, είπε ότι δεν έχει επεκταθεί σε άλλα όμορα κτίρια. Ωστόσο, σημείωσε ότι η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική γι’ αυτό και οι κάτοικοι στην περιοχή θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα, προκειμένου να μην εμφανίσουν δυσχέρεια της αναπνευστικής τους λειτουργίας. Ακόμη ανέφερε ότι υπάρχει ανάκληση της κυκλοφορίας στην περιοχή για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πηγή: Reader.gr