Άρης μεταγραφές: Σε επαφές με τον 25χρονο Καμερουνέζο αμυντικό χαφ Ζαν Ζούλ

 Άρης έχει στοχεύσει στον 25χρονο Καμερουνέζο αμυντικό χαφ Ζαν Ζουλ και βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές μαζί του για να θωρακίσει τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Άρης ήθελε να προσθέσει στο δυναμικό του έναν «καθαρό» αμυντικό χαφ κι αυτό είναι το κύριο αγωνιστικό χαρακτηριστικό του 25χρονου Καμερουνέζου Ζαν Ζουλ. Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε επαφές καθώς υπάρχει δεδομένο ενδιαφέρον από την πλευρά του Άρη ενώ ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο με την πολωνική Γκόρνικ έως το καλοκαίρι του 2024.

Η επιλογή του Ζουλ έγινε με τη λογική να έχει υποστηρικτικό ρόλο στη βάση του άξονα της μεσαίας γραμμής. Διακρίνεται για την ικανότητά του στην άμυνα και λιγότερο στη δημιουργία. Στην τελευταία διετία αγωνίστηκε στην Πολωνία με τη φανέλα της Γκόρνικ όπου μέτρησε 50 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και δύο ασίστ. Προηγήθηκε η συνεργασία του με τη δεύτερη ομάδα της Αλμπαθέντε και με τη Μαχανταχόντα.

Ο Ζουλ ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στα τμήματα υποδομής της Aspire Academy για να ακολουθήσει η μετακόμισή του στις ακαδημίες της Ράγιο Βαγεκάνο. Εκεί ισορρόπησε μεταξύ δύο αγωνιστικών ρόλων καθώς χρησιμοποιούταν κυρίως στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Σταδιακά αναρριχήθηκε στην πρώτη ομάδα, με εισήγηση του Λούις Τσεμπράνος, ο οποίος ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που άλλαξε τον αγωνιστικό ρόλο του καθώς εκτιμώντας τη δύναμη και την ταχύτητά του τον χρησιμοποίησε στον άξονα της μεσαίας γραμμής και κυρίως στον ρόλο του αμυντικού χαφ.

Το καλοκαίρι του 2018 αποχώρησε από τη Ράγιο Βαγεκάνο για λογαριασμό της Αλμπαθέτε η οποία με τη σειρά της τον παραχώρησε δανεικό στη Μαχανταχόνα και στη Μούρθια. Τελικώς τη σεζόν 2020-21 επέστρεψε στην Αλμπαθέτε όπου έκανε 28 παιχνίδια στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού Πρωταθλήματος και σημείωσε το μοναδικό γκολ του σε επαγγελματικό επίπεδο, στις 24 Μαΐου 2021 απέναντι στη Λας Πάλμας.

Ο Ζουλ έχει συμβόλαιο με την Γκόρνικ έως το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο, οι τελευταίοι μήνες της συνεργασίας του με την πολωνική ομάδα έδειξαν ότι θέλει να αλλάξει περιβάλλον και ο Άρης του προσφέρει τη δυνατότητα να το κάνει.

Πηγή: Gazzetta.gr