ΑΕΚ: Πισάρο, ο 7ος μη κοινοτικός – Τι σημαίνει αυτό για τον Πάλμα και τον νέο στόπερ

Η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ροδόλφο Πισάρο και μετράει πλέον τα κουκιά όσον αφορά στις θέσεις των μη κοινοτικών παικτών που με τον Μεξικανό θα φτάσουν στους 7.

Ολοένα και πλησιάζει η ΑΕΚ σε συμφωνία για την απόκτηση του Μεξικανού μεσοεπιθετικού Ροδόλφο Πισάρο, ειδικά εφόσον μείνει ελεύθερος από την Ίντερ Μαϊάμι, κάτι που φαίνεται ότι είναι το πλέον πιθανό να συμβεί τα επόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORT24, με τον ποδοσφαιριστή υπάρχει συμφωνία για συμβόλαιο τουλάχιστον δύο ετών (που μπορεί να είναι και τριετές) αντί ετήσιας αμοιβής που θα ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα δε με άλλες πηγές, ίσως οι αποδοχές του να κυμαίνονταν στα επίπεδα των Βίντα και Πινέδα (1,2-1,3 εκατ. ευρώ).

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά τα επόμενα 24ωρα με την επιβεβαίωση των αμερικανικών δημοσιευμάτων που θεωρούν δεδομένο ότι ο 29χρονος μεσοεπιθετικός θα μείνει ελεύθερος, ο Πισάρο θα γίνει ο 7ος μη κοινοτικός ποδοσφαιριστής στο ρόστερ της Ένωσης.

Υπάρχουν ήδη οι δύο Ιρανοί (Μοχαμάντι και Χατζισαφί), ο Λιβάι Γκαρσία (Τρίνινταντ και Τομπάγκο), ο Σέρχιο Αραούχο (Αργεντινή), ο Ζίνι (Αγκόλα) και ο Πινέδα (Μεξικό).

Μικρό το κακό θα πει κάποιος, από τη στιγμή που κάθε ομάδα μπορεί να έχει στην αποστολή της έως πέντε μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές.

Έχοντας δύο αριστερούς μπακ από το Ιράν, ο ένας θα μένει εκτός και στον πάγκο θα υπάρχει η κάλυψη από τον Σταύρο Πήλιο.

Επίσης, ο νεαρός Ζίνι θα είναι και την επόμενη σεζόν μια εύκολη επιλογή “κοψίματος”. Όμως όλα αυτά, δείχνουν κι έναν δρόμο που η ΑΕΚ θα κληθεί να ακολουθήσει.

Ο στόπερ με το κοινοτικό διαβατήριο κι ο γρίφος για Πάλμα

Έως σήμερα στην προετοιμασία που διεξάγεται στην Ολλανδία, ο Ματίας Αλμέιδα δείχνει να υπολογίζει αρκετά στον Ζίνι, τον οποίο μάλιστα προσπαθεί να καθιερώσει ως έξω αριστερά.

Είναι το πουλέν του σ’ αυτή τη φάση της θερινής διαδικασίας και δείχνει ότι τον πιστεύει. Δεν θα είναι και τόσο απλό να εξελιχθεί μένοντας διαρκώς εκτός, αν και υπάρχει πάντα η επιλογή της ΑΕΚ Β’ για να παίρνει παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης ακόμα μίας προσθήκης, η οποία αφορά σε κεντρικό αμυντικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρίσκεται σε τελική φάση διαπραγμάτευσης. Η λογική λέει ότι με επτά μη κοινοτικούς στο ρόστερ, ο στόπερ θα πρέπει να έχει κοινοτικό διαβατήριο, προκειμένου να μη δημιουργείται επιπλέον σύγχυση στις επιλογές του κόουτς.

Η κατάσταση ασφαλώς περιπλέκεται και για τον Λουίς Πάλμα. Η ΑΕΚ έχει μια βάση προφορικής συμφωνίας με τον Άρη για την περίπτωση κατά την οποία ο ποδοσφαιριστής δεν πουληθεί στο εξωτερικό, ωστόσο ο επιθετικός από την Ονδούρα δεν είναι κάτοχος ευρωπαϊκού διαβατηρίου.

Άρα, κι εδώ προκύπτει θέμα, καθώς αν αποκτηθεί, οι μη κοινοτικοί θα είναι πλέον οκτώ και θα πρέπει να μένουν έξω οι τρεις.

Υπάρχει βέβαια κι η περίπτωση παραχώρησης κάποιου εκ των υπαρχόντων, ώστε να αδειάσει χώρος, όμως αν βάλει κάποιος τα πράγματα κάτω, όλοι τους είναι χρήσιμοι.

Μία μόνο χαραμάδα θα μπορούσε να υπάρξει αν ερχόταν πρόταση για τον Μοχαμάντι, που πάντως έχει συμβόλαιο με την ομάδα για επιπλέον ένα χρόνο και δεν έχει την παραμικρή διάθεση να αποχωρήσει.

Άρα, αν στο τέλος η ΑΕΚ φτάσει στον αριθμό οκτώ (ή και εννιά αν έχουμε έκπληξη με μη κοινοτικό στόπερ), ο Αλμέιδα θα πρέπει να κάνει rotation που σε κάθε περίπτωση θα είναι και απαραίτητο με τρεις διοργανώσεις.