Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και κληρικοί της Μητρόπολης Σικάγο για τον Καταστατικό Χάρτη

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τους κληρικούς της Μητρόπολης του Σικάγο.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και διαλόγου για την πορεία της αναθεώρησης του Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συναντήθηκε χθες με κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης Σικάγου Κληρικό.

Πρόκειται για την πέμπτη συνάντηση αυτού του είδους μετά τις τηλεδιασκέψεις του περασμένου μήνα με κληρικούς από την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια και τις Μητροπόλεις Βοστώνης και Νέας Ιερσέης. Πρόσφατα ο Σεβασμιώτατος πραγματοποιήσει διαδικτυακή συνάντηση με κληρικούς από την Μητρόπολη Ντιτρόιτ.

«Ως αδέλφια αφοσιωμένα στην Εκκλησία ελπίζω ο διάλογος και η συζήτησή μας να μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα αίσθημα αλληλεγγύης», είπε ο Σεβασμιώτατος στην εναρκτήρια ομιλία του.

Αυτή η συνάντηση, η οποία ήταν κλειστή για το κοινό, έδωσε την ευκαιρία στους κληρικούς να μοιραστούν ερωτήσεις, σχόλια και προσωπικές ιδέες και ελπίδες για το μέλλον της Εκκλησίας.

«Τα τελευταία είκοσι χρόνια, αυξήθηκε ή μειώθηκε η συμμετοχή των νέων; Έχουμε καταφέρει να φέρουμε τους πιστούς μας πιο κοντά στον Χριστό ή πολλοί έχουν απομακρυνθεί; Εάν οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν υποδεικνύουν μια εκθετικά αναπτυσσόμενη Εκκλησία, τότε χρειαζόμαστε μια αλλαγή. Όταν ένας παλιός χάρτης δεν προσδιορίζει πλεον νέους δρόμους, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε έναν νέο χάρτη και να επαναπροσανατολιστούμε, ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε χαρακτηρισιτκά ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια, παρατέθηκε γεύμα στο οποίο συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ, καθώς και τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, κ.ά.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να πραγματοποιήσει παρόμοιες συναντήσεις με κληρικούς και από τις άλλες Μητροπόλεις τους επόμενους μήνες.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής (GOA) ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας ειδικής ιστοσελίδας (charter.goarch.org) με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων, ενημερωμένων και ακριβών πληροφοριών σχετικά με την προτεινόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

 

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/anamniseis.net