Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας για την άρση των περιορισμών συμμετοχής των αποδήμων

Κάλεσμα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, προς ομογενειακούς φορείς και Οργανώσεις  για την υποστήριξη ανοιχτής επιστολής Αποδήμων προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για την άρση των περιορισμών συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές πραγματοποιεί η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας.

Στην πρωτόγνωρη αυτή ενέργεια– προχώρησε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας έχοντας επίγνωση, όπως αναφέρει, του ιστορικού βάρους τής υπό εξέλιξη θεσμικής διαδικασίας για την αλλαγή του νόμου 4648 του 2019 που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και θα συζητηθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με στόχο την ικανοποίηση του χρόνιου και δίκαιου δημοκρατικού αιτήματος της Ομογένειας για την άρση των περιορισμών στη συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές και την υιοθέτηση της επιστολικής ψήφου – Η Κοινότητα  καλεί όλους τους ομογενειακούς φορείς και Οργανώσεις να υποστηρίξουν την ανοιχτή επιστολή που απευθύνει προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Κι η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας τονίζει:

Παρακαλούνται οι ομογενειακοί φορείς και Οργανώσεις που επιθυμούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας για να ακουστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να δηλώσουν την υποστήριξή τους στην ανοιχτή επιστολή μέσω μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekalexandria@gmail.com, σημειώνοντας το όνομα του φορέα τους, έως την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, μια ημέρα πριν λήξει η προθεσμία της δημόσιας διαβούλευσης του σχετικού νομοσχεδίου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Αξιότιμες/οι, κυρίες/οι, Βουλευτές όλων των κομμάτων,

Εκπροσωπώντας δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων του εξωτερικού, σας απευθύνουμε την παρούσα ανοικτή επιστολή ώστε να ακουστεί παντού η φωνή της Ομογένειας.

Οι απόδημοι Έλληνες είναι η ψυχή και η φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Λατρεύουμε την πατρίδα μας, προβάλλουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό σε κάθε ευκαιρία, στηρίζουμε τα εθνικά της θέματα και είμαστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της στα κράτη που μας φιλοξενούν.

Δικαιούμαστε και θέλουμε να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Άλλωστε το μέλλον της Ελλάδας είναι και δικό μας μέλλον.

Ζητάμε να δώσετε δικαίωμα ψήφου για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς αποκλεισμούς.

Ζητάμε να αρθούν άμεσα όλοι οι περιορισμοί του Νόμου 4648/2019:

  • Κατάργηση της διαμονής συνολικά 2 έτη εντός της Ελληνικής Επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 35 ετών
  • Κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.
  • Καθιέρωση επιστολικής ψήφου.

Κρατήστε ζωντανό το ενδιαφέρον των αποδήμων Ελλήνων για όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα και διατηρήστε ζωντανούς τους δυνατούς δεσμούς μας με την Ελλάδα.

Αναμένουμε και οι 300 βουλευτές να στηρίξετε την άρση των άδικων περιορισμών.

Πρόκειται για δημοκρατικό χρέος και ιστορική ευκαιρία, γι’ αυτό και είναι μεγάλη η ευθύνη που βαραίνει, κάθε Ελληνίδα και Έλληνα βουλευτή.

Είναι ζήτημα δικαιοσύνης και δημοκρατίας, πέρα και πάνω από κόμματα.