Ολυμπιακός με δύο πρόσωπα και τον Ελ Αραμπί σταθερή αξία

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Νόρτζελαντ, με τον Ελ Αραμπί να βρίσκει δίχτυα και τον Μπουτούτσι να ξεχωρίζει στο τέλος. ΑΥΣΤΡΙΑ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ.

Στο πιο δυνατό του τεστ στην Αυστρία ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο καλός στο α’ 45λεπτο, βελτιώιθηκε στο 2ο μέρος και ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Νόρτζελαντ. Σκόρερ ξανά των Ερυθρόλευκων ο Αραμπί, που έφτασε στα 3 γκολ στην προετοιμασία.

Η αρχική διάταξη και πως κύλησε το α’ μέρος με το 1-0 της Νόρτζελαντ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το 2ο φιλικό του τεστ στην Αυστρία με τη Νόρτζελαντ (στην οποία βρίσκεται ο Γκανέζος άλλοτε ποδοσφαιρικός σταρ Εσιέν που είχε περάσει και από τον Παναθηναϊκό) με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ροντινέι, Μπα, Ρέτσο και Ρέαμπτσιουκ. Στο κέντρο τους Μπουχαλάκη και Ινμπόμ Χουάνγκ, Φορτούνη πίσω από τον Αραμπί και άκρα με Μασούρα και Μπιέλ.

Ο Ολυμπιακός από το 4′ και μετά επεδίωξε να γίνει πιο πιεστικός. Απείλησε αρχικά με τον Μπιέλ και μετά με φάουλ του Φορτούνη στο 14ο λεπτό. Στη συνέχεια από τη μέση και μπροστά οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν ορισμένες συνεργασίες αλλά από τη μέση και πίσω είχαν τα θέματά τους και λειτούργησαν με επιπολαιότητα. Υπήρξαν και δύσκολες στιγμές για Μπα και Ρέτσο με περισσότερη πίεση πάνω τους.

Στο 43ο λεπτό ο Ίνγκβαρτσεν έκανε το 1-0 με ωραίο πέναλτι. Λίγο πριν το πέναλτι υποδείχθηκε σε βάρος του Ροντινέι που φάνηκε να γλιστράει στην προσπάθειά του να κόψει τον αντίπαλό του. Το α’ μέρος έκλεισε με το 1-0 υπέρ των Δανών.

Αλλαγές σε πρόσωπα και σχήμα στο β’ μέρος και Ραμόν μπροστά με σκόρερ τον Αραμπί

Στην επανάληψη στο ματς μπήκαν οι Τζολάκης, Ραμόν και Καρβάλιο. Από τον Φορτούνη που πήρε ξανά το περιβραχιόνιο του αρχηγού αυτό πέρασε μετά στον Αραμπί. Ο Μαρτίνεθ κατέβασε ένα σχήμα με Μασούρα και Αραμπί πιο μπροστά και με τον Ραμόν σε στιλ αριστερού εξτρέμ μπροστά από τον Ρέαμπτσιουκ. Έδειχνε σαν ένα 4-3-3 με τον Μπιέλ επίσης στη γραμμή κρούσης.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Τζολάκης είχε μία πολύ καλή επέμβαση. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός άρχισε κάπως να ισορροπεί πιο καλά. Ο Ολυμπιακός θα έβρισκε το 1-1 με το 3ο γκολ του Αραμπί στην προετοιμασία μετά τα 2 με τη Σλοβάτσκο. Η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, έκανε το γύρισμα με τον Χάνσεν και την άμυνά του να μην διώχνουν καλά και τον Αραμπί από κοντά να κάνει το 1-1 στο 55′. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε ξανά πίεση αλλά επιχείρησε να απειλήσει εκ νέου.

Μετά το 63′ ο Μαρτίνεθ έριξε στο ματς και τον Ντόι ως εξάρι αλλά και τον νεαρό Λιάτσο. Από εκεί το σημείο και μετά είχε άξονα με Ντόι, Καρβάλιο και Λιάτσος. Μετά την αποχώρηση του Ρέαμπτσιουκ από το ματς ο Ραμόν γύρισε αριστερό μπακ.

Ο Αραμπί

Στο 72′ ο Βρουσάι είχε μία ωραία ενέργεια και σουτ που μπλόκαρε ο πορτιέρε της Νόρτζελαντ. Ο Ισπανός τεχνικός έκανε και άλλες αλλαγές και ο τρίτος αρχηγός μέσα στο ματς ήταν ο Μασούρας που στο τέλος πήγε στην κορυφή. Στο 86′ ο Καρβάλιο έκανε τη σέντρα με τον Βρουσάι να έχει κεφαλιά έξω και μετά είχε σουτ ο Μπουτούτσι που ήταν πολύ καλό και πήγε και στο δοκάρι. Ακολούθησε ωραία κίνηση και σουτ του Ντόι που πήγε κόρνερ. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις 2 ομάδες στο 1-1.

Ποιοι ξεχώρισαν και το πιο καλό β’ μέρος από το πρώτο

Σε επίπεδο προσώπων ξεχώρισαν ορισμένοι παίκτες. Αμυντικά ο Ρέαμπτσιουκ πήγε πιο καλά από τους συμπαίκτες του στο α’ μέρος ενώ ο Μασούρας έκανε μεγάλη προσπάθεια και είχε συμμετοχή στο 1-1. Φυσικά ο Ελ Αραμπί που σκόραρε για άλλη μία φορά για να φτάσει στα 3 γκολ στον αγώνα.

Καλή και η προσπάθεια των Ντόι και Βρουσάι στην επανάληψη. Καλή και η προσπάθεια και του Μπουτούτσι που είχε δοκάρι. Ο Μαρτίνεθ έκανε ξανά αρκετές αλλαγές, διαφοροποίησε και το σχήμα του από 4-2-3-1 σε 4-3-3 (και σε κάποιες στιγμές φαινόταν να παίζει και το 4-4-2) και όχι μόνο και γενικά το έψαξε αρκετά.

ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ: Α. Χάνσεν, Βίλαντσεν, Κ. Χάνσεν, Γιένσεν-Αμπέου, Φρέσε, Τβέρσκοβ, Σβένσον, Ντιομαντέ, Μ. Χάνσεν, Ίγκβαρτσεν και Οσμάν.

Έπαιξαν και οι Νουάμαχ και Ντόργκελε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης (46′ Τζολάκης), Ρέαμπτσιουκ (67′ Βρουσάι), Ρέτσος (76′ Μπαγκαλιάνης), Μπα (88′ Πέπε), Ροντινέι (76′ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (67′ Λιάτσος), Ινμπόμ Χουάνγκ (46′ Ραμόν), Φορτούνης (46′ Καρβάλιο), Μπιέλ (66′ Ντόι), Μασούρας και Αραμπί (78′ Μπουτούτσι).