Στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος

Σειρά συναντήσεων είχε χθες, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος νωρίς το πρωί συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και στην συνέχεια με την Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα κυρία Susanna Terstal.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην Τελετή Αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών. Ο Μακαριώτατος υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη, ενώ για περίπου μισή ώρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν σε θέματα της ομογένειας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σε ανάμνηση της συνάντησής τους ο Μακαριώτατος και ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξαν εθιμοτυπικά δώρα.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Ο Μακαριώτατος συνεχάρη την κυρία Κεφαλογιάννη για την ανάληψη των καθηκόντων της σε ένα υπουργείο που έχει μεγάλη εμπειρία λόγω προηγούμενης θητείας της. Η Υπουργός έθεσε στον Αρχιεπίσκοπο το ενδιαφέρον της για την τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρα και τους τρόπους με τους οποίους το Υπουργείο και η Εκκλησία της Ελλάδος θα μπορούσαν να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Μακαριώτατος ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νότη Μηταράκη. Στην ημίωρη συνάντησή τους τέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν στο Υπουργείο και την Εκκλησία. Ο κ. Μηταράκης εξέφρασε τον σεβασμό και την εκτίμηση στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου, ενώ ο Μακαριώτατος πρόσφερε στον κ. Μηταράκη τον αναμνηστικό τόμο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή τη συμπλήρωση της 15ετούς ευκλεούς πρωθιεραρχικής διακονίας του. Τον κ. Μηταράκη συνόδευε ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Μιχάλης Καραμαλάκης.

Στο Κολλέγιο Αθηνών

Τέλος, κατά την εκδήλωση αποφοίτησης στο Κολλέγιο Αθηνών, στην οποία έλαβαν μέρος το διοικητικό, εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε στην ομιλία του στους ισχυρούς δεσμούς της Ελλάδας με την ομογένεια της Αμερικής, αλλά και στη συμβολή του ελληνισμού στην αμερικανική κοινωνία.

“Η σημερινή ημέρα παιδιά μου για εσάς σηματοδοτεί μία νέα αρχή. Μία αρχή με εφόδια που λάβατε από αυτό το υπέροχο σχολείο που σας οδηγεί ασφαλώς σε επιτυχίες στη ζωή σας, η οποία ζωή σας εύχομαι να είναι ευλογημένη, καρποφόρα και πλούσια σε επιτυχίες και ευτυχία”, ανέφερε προς τους αποφοίτους ο Σεβασμιώτατος.

Πηγή:orthodoxianewsagency.gr/ Φωτογραφίες:Χρήστος Μπόνης