Αυτός είναι ο βομβιστής της Μεγάλης Στοάς (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας τον έχουν απαθανατίσει.

Αθήνα.- Τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας, που έχουν απαθανατίσει τον βομβιστή της Μεγάλης Στοάς της Αθήνας, αναλύουν οι ερευνητές της Ασφάλειας, στην προσπάθειά τους να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο, που ακολούθησε τα ξημερώματα τής Πέμπτης που σημειώθηκε η έκρηξη και να τον ταυτοποιήσουν.

Ο δράστης της επίθεσης έχει καταγραφεί να φοράει καλοκαιρινά ρούχα και ένα τσαντάκι μέσης και να κρατά με το χέρι του τους δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Αν και δεν έχει καλύψει το πρόσωπό του, φαίνεται σαν να φοράει περούκα σε μία προσπάθεια να αλλάξει λίγο τα χαρακτηριστικά του.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν πως είναι εκείνος που κάλεσε στις έξι και μισή το πρωί της Πέμπτης τον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης “112” και ενημέρωσε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στην τεκτονική στοά, χωρίς όμως να προσδιορίσει χρονικά πότε θα ενεργοποιηθεί.

Από τους δύο μηχανισμούς, που είχε κατασκευάσει, εξερράγη μόνον ο ένας προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο τού κτιρίου και στα τζάμια διαμερισμάτων σε κοντινή απόσταση. Τον δεύτερο μηχανισμό εντόπισαν οι αστυνομικοί και τον μετέφεραν ανέπαφο στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Αναλυτές της Ασφάλειας εκτιμούν πως έχουν να κάνουν με έναν μεμονωμένο πολέμιο των τεκτόνων και όχι με οργανωμένη ομάδα, κάτι όμως που μένει να αποσαφηνιστεί όταν καταφέρουν να συλλάβουν τον άνδρα, που απαθανάτισαν οι κάμερες ασφαλείας.

Πηγή: Huffpost.gr