Θανάσης Αντετοκούνμπο: “Θέλω μετάλλιο, θέλω να βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους”

Μέχρι το μεσημέρι της 31ης Ιουλίου, ο Γιάννης δεν βρισκόταν στο πλευρό του κι ο Κώστας ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν όμως εκεί, στο παρκέ του ΟΑΚΑ, για να συνεχίσει την προετοιμασία με την Εθνική στο δρόμο προς το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Την ώρα που πολλοί διστάζουν να βάλουν τον πήχη ψηλά, ο φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς δεν έχει πρόβλημα να το κάνει και μιλάει για μετάλλιο.

Αυτό ονειρεύεται, σε αυτό στοχεύει, θέλει να βγάλει τον κόσμο στο δρόμο, θέλει να πετύχει αυτό που ονειρεύεται εδώ και χρόνια. Ουδείς μπορεί να μαντέψει αν θα το καταφέρει, σίγουρα όμως χρειάζονται τέτοιες φωνές, αισιόδοξες, σε ένα καλοκαίρι στο οποίο η πίεση που ασκείται στο αντιπροσευτικό μας συγκρότημα είναι μικρότερη σε σχέση με πέρυσι.

Αυτή τη φορά, ο Θανάσης δεν έχει στο πλευρό του παιδιά με τα οποία συνεργάστηκε σε προηγούμενες διοργανώσεις. Παιδιά όπως τον Σλούκα και τον Καλάθη: “Είναι σίγουρα πιο δύσκολο, θα θέλαμε να είναι όλοι εδώ, αλλά εντάξει… Είναι κάτι που μας δίνει ακόμη περισσότερο κίνητρο“.

Έναν χρόνο μετά από το EuroBasket, η “πίκρα” από τον ματς με τη Γερμανία παραμένει. Κι όταν ο Θανάσης θυμάται τι συνέβη στο Βερολίνο, σκέφτεται αυτό που θα κυνηγήσει στη Μανίλα: “Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους, όμως εγώ σίγουρα το σκέφτομαι συχνά. Ξέρεις, πιστεύω ότι όλοι πρέπει να παίξουμε και να δώσουμε τα πάντα, να είμαστε ομάδα. Θέλω ένα μετάλλιο. Γιατί, θα έπρεπε να σκεφτώ διαφορετικά; Λες να πάω σε ένα τουρνουά απλά για να πάω; Έχω ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο με τα παιδιά που έχουμε. Με αυτά τα νέα παιδιά. Δεν μας πιστεύουν; Παρά τις απουσίες, θα πρέπει να έχουμε πιο πολύ κίνητρο“.

Ο Θανάσης επέμεινε για το μετάλλιο, λέγοντας ότι: “Σίγουρα είναι λιγότερη φέτος η πίεση αλλά ο στόχος δεν αλλάζει. Τι να πω, ψέματα; Το λέω αυτό που θέλω, να βγάλω τον κόσμο στους δρόμους. Το θέλω. Το καταλαβαίνω ότι κάποιοι αποφεύγουν να βάλουν τόσο ψηλά τον πήχη. Το λέω και για τον εαυτό μου, δεν θέλω να πιέσω κάποιον άλλο. Αλλά τι είναι το μπάσκετ; Είναι πραγματική πίεση; Είναι; Όχι“.

Για να κάνει πάντως η Εθνική πορεία πρωταθλητισμού, θα πρέπει να υπάρξουν και κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες: “Θέλω να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, θέλω να είμαστε ομάδα, αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Να είμαστε ενωμένοι, να παλέψουμε με νύχια και με δόντια. Πρέπει να βρούμε αυτοματισμούς, είμαστε καινούργια ομάδα. Να δούμε ο καθένας τι τον χαρακτηρίζει και να κάνει ο καθένας αυτό που πρέπει για να κερδίζουμε. Εγώ πρέπει να είμαι εκεί για την ομάδα, να είμαστε όλοι υγιείς. Πιστεύω ότι φέτος πρέπει να είμαι πιο επιθετικός, να βοηθήσω και με τη φωνή και με τον τρόπο παιχνιδιού μου και στην άμυνα και στην επίθεση. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο“.

Αυτό που ζητάει ο Θανάσης από τον κόσμο, είναι ένα πράγμα: “Πάντα θέλεις υποστήριξη. Κι αυτή την αγάπη και την υποστήριξη, την βλέπουμε. Όλη η Ελλάδα πιστεύει ότι θα πάμε καλά. Λόγω των απουσιών κάποιοι είναι λογικό να σε έχουν πιο κάτω. Για εμένα όμως δεν αλλάζει κάτι“.

Sport24.gr