Λήξη συναγερμού στο Καπιτώλιο – Δεν βρέθηκε ένοπλος και δεν υπήρξε τραυματισμός

Επρόκειτο για τηλεφωνική φάρσα, εκτιμά η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Άκυρος ο συναγερμός στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Η επιχείρηση της αστυνομίας που ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα, έπειτα από αναφορές για άνδρα με όπλο σε κτίριο της Γερουσίας, έληξε χωρίς τον εντοπισμό του ή τη ύπαρξη πυροβολισμών.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία του Καπιτωλίου είχε αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter ότι όσοι βρίσκονται μέσα σε κτίριο της Γερουσίας «θα πρέπει να αναζητήσουν καταφύγιο» και να χαμηλώσουν την ένταση του ήχου στα κινητά τους.

«Παρακαλείσθε να μείνετε μακριά από την περιοχή, καθώς εξακολουθούμε να διεξάγουμε έρευνα. Θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με το κοινό εδώ», έγραφε χαρακτηριστικά η υπηρεσία στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ανήμερα της δίωξης του Τραμπ

Το επεισόδιο σημειώθηκε ανήμερα της ανακοίνωση της τρίτης ποινικής δίωξης του Ντόναλντ Τραμπ για την προσπάθεια του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών  εκλογών του 2020 και την εμπλοκή του στην αιματηρή επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Σύμφωνα με το NBC News, οι αξιωματικοί απέκλεισαν και την πρόσβαση στις υπόγειες σήραγγες που οδηγούν στα κτίρια γραφείων της Γερουσίας από το κεντρικό κτίριο του Καπιτωλίου μετά το τηλεφώνημα που ειδοποιούσε για την ύπαρξη άνδρα με όπλο στους χώρους του.

Λόγω των θερινών διακοπών το μεγαλύτερο μέρος των γερουσιαστών και των εργαζομένων απουσιάζει από τα γραφεία του.

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσιγκτον από τη στιγμή που δεν εντοπίστηκε ο ένοπλος το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για τηλεφωνική φάρσα.

Το κακό προηγούμενο

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Ιανουαρίου και στις 6 Ιανουαρίου του 2021 υποστηρικτές του πρώην προέδρου συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον, για να διαμαρτυρηθούν για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020. Ο στόχος τους ήταν να υποστηρίξουν το αίτημα του Τραμπ προς τον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, και το Κογκρέσο, ώστε να απορρίψουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου, οι διαδηλωτές εισέβαλλαν στο Καπιτώλιο και ακολούθησε σύγκρουση με τις ένοπλες δυνάμεις που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 4 υποστηρικτών του Τραμπ και ενός άνδρα της ασφάλειας του Καπιτωλίου.

Πηγή: in.gr