Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη: 35 χρόνια από την Ίδρυσή της στη Γενεύη

 Άρχισαν την Πέμπτη στο Ηράκλειο της Κρήτης και ολοκληρώθηκαν χθες Σάββατο 5 Αυγούστου, οι επετειακές εκδηλώσεις της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή της στη Γενεύη της Ελβετίας.

Η Κεντρική Επετειακή Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Αυγούστου, είχε τον τίτλο: «40 χρόνια Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη» και παρουσιάστηκε η 40ετής πορεία του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη .Στο επίκεντρο της επετειακής εκδήλωσης αποδόθηκαν τιμές σε ανθρώπους που με την προσφορά τους στήριξαν διαχρονικά το Μουσείο, τη λειτουργία και τις δράσεις του. Συγκεκριμένα:

– Ο κ. Γιώργος Στασινάκης, Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Πρεσβευτής Ελληνισμού, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.

– Αποδόθηκε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη Κρήτης, κύριο Σταύρο Αρναουτάκη, για τη διαχρονική προσφορά του στο Μουσείο.

– Αποδόθηκε τιμητική πλακέτα στην κυρία Βαρβάρα Τσάκα, που υπηρετώντας από τη θέση της Διευθύντριας του Μουσείου για είκοσι συναπτά έτη, το οδήγησε στην Αναγνώρισή του.

Η βραδιά έκλεισε με τη Συναυλία του Νέου Κρητικού Κουαρτέτου του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η) στο οποίο συμμετέχουν: Γιάννης Μαγειρόπουλος (βιολί), Γεώργιος Χλιαβώρας (βιολί), Στέφανος Συμεωνίδης (βιόλα), Κωστής Σπυριδάκης (τσέλο).

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη γιορτάζει 35 χρόνια λειτουργίας

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου, το πρόγραμμα περιλάμβανε Συναυλία του Μάνου Μουντάκη, Κρητική Λαϊκή Όπερα ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, «Αφιερωμένη στα 85 χρόνια από την πρώτη δημοσίευσή της».

Χθες  Σάββατο 5 Αυγούστου, οι καλεσμένοι επισκέφθηκαν το γραφείο του Παραρτήματος Ελλάδας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη στην οδό Ζωγράφου 7 (2ος όροφος), στο κέντρο του Ηρακλείου και το απόγευμα θα παραβρέθηκαν στην υβριδική εκδήλωση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.