«Barbie»: Πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office μέσα σε 17 μέρες

Ήταν θέμα χρόνου: Η «Barbie» πέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office μέσα σε 17 ημέρες, γεγονός που καθιστά την Γκρέτα Γκέργουιγκ την πρώτη σόλο γυναίκα που σκηνοθετεί ταινία οι εισπράξεις της οποίας ξεπέρασαν το δισεκατομμύριο, αφήνοντας στην Πάτι Τζένκινς («Wonder Woman») τη δεύτερη θέση.

Η ταινία με πρωταγωνίστρια την Μάργκοτ Ρόμπι -η οποία εμπλέκεται και στην παραγωγή- παραμένει άνετα στην κορυφή εδώ και τρεις εβδομάδες και όπως όλα δείχνουν, το σπριντ δεν έχει τελειώσει ακόμα, παρά την αναμενόμενη πτώση που κατέγραψε το τρίτο Σαββατοκύριακο προβολής της.

Χαρακτηριστικό της δυναμικής της, είναι ότι πέρασε τα 400 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και τα 500 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς σε εισπράξεις πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη ταινία, ακόμη και από τις ταινίες «Χάρι Πότερ».

Μέχρι στιγμής, όσον αφορά το 2023, η «Barbie» βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά το «The Super Mario Bros» (1,357 δισ. δολάρια).

Oppenheimer
Oppenheimer
MELINDA SUE GORDON/UNIVERSAL PIC

Οι εισπράξεις του «Oppenheimer» είναι στα μισά της «Barbie», με 552 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Ωστόσο, η βιογραφική ταινία για τη ζωή του θεωρητικού φυσικού Τζ. Ρ. Οπενχάιμερ με πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Μέρφι έγινε η πιο εμπορική ταινία της χρονιάς με σήμανση «R» στις ΗΠΑ (ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 17 ετών) και η έκτη μεγαλύτερη σε εισπράξεις της χρονιάς, ξεπερνώντας το «Ant-Man and the Wasp: Quantumania».

Το «Oppenheimer» συγκαταλέγεται πλέον στις τέσσερις βιογραφικές ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών (Bohemian Rhapsody, The Passion of the Christ και American Sniper) και είναι πλέον η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με πληροφορίες από The Guardian/huffpost.gr