Κανονικά η συγκέντρωση για τον Φρέντη Μπελέρη στη Χειμάρρα

TELEYTAIA NEA

Κανονικά η συγκέντρωση για τον Φρέντη Μπελέρη στη Χειμάρρα, παρά την αντίθεση των αλβανικών αρχών

Κανονικά θα γίνει η εκδήλωση υπέρ της απελευθέρωσης του Φρέντη Μπελέρη στη Χειμάρρα, που είναι προγραμματισμένη για αυτή την ώρα, παρά την προσπάθεια τον αλβανικών αρχών να την ματαιώσουν αναφέρει η ΕΡΤ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Τεντώνουν το σχοινί τα Τίρανα για τον Φρέντη Μπελέρη, επιχειρώντας να ματαιώσουν συγκέντρωση συμπαράστασης για το δήμαρχο Χειμάρρας που είναι προγραμματισμένη για αυτή την ώρα (6 το απόγευμα ώρα Αλβανίας – 7 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η αλβανική αστυνομία επέδωσε έγγραφο με το οποίο δεν εγκρίνεται η συγκέντρωση με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Φρέντη Μπελέρη, που συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Τα στελέχη της ομογενειακής οργάνωσης Ομόνοια αρνήθηκαν να παραλάβουν το έγγραφο.

Η αλβανική αστυνομία ενημέρωσε το πρωί  ότι «επιθυμεί» να μην γίνει η συγκέντρωση για τον Φρέντη Μπελέρη, με τον ισχυρισμό ότι το αίτημα δεν πρωτοκολλήθηκε. Τα στελέχη της Ομόνοιας απαντούν ότι ενημέρωσαν εγκαίρως τις αρχές για την κινητοποίηση.

Πριν από λίγο δε, Αλβανοί αστυνομικοί επέστησαν την προσοχή των διοργανωτών «για προβλήματα που ίσως δημιουργήσουν ακραίοι που ίσως έρθουν από την Ελλάδα».

Η εκδήλωση προγραμματίστηκε για σήμερα, επειδή εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Μπελέρη, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προκηρύξει νέες εκλογές στη Χειμάρρα.

Να σημειωθεί ότι για την εκδήλωση στη Χειμάρρα μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να μιλήσει στη μεγάλη συγκέντρωση -διαδήλωση, που διοργανώνει στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων στις 6 μ.μ. η ομογένεια, μέσω της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια».
Πηγή: skai.gr/ΑΠΕ