Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στη Φυλακή για τον Μπελέρη

Φωτογραφία: facebook

Τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο, για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις φυλακές για να συνομιλήσει μαζί του, εξέφρασε ο υπό κράτηση δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης. Ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο οποίος είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στις αλβανικές Αρχές αρκετό καιρό νωρίτερα, έλαβε το «πράσινο φως» για να επισκεφθεί τον Φρέντη Μπελέρη, έχοντας μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνομιλία μαζί του.

Μάλιστα, ο Μακαριώτατος δώρισε στον κ. Μπελέρη και μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, σε μια βαθιά συμβολική κίνηση, ενόψει της δύσκολης περιόδου που βιώνει, σε μια υπόθεση που ουδείς μπορεί να προδικάσει την έκβαση και τις προεκτάσεις της. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιο για την επίσκεψή του σήμερα. Είμαι βαθύτατα συγκινημένος που ανήμερα της Παναγίας με ευλόγησε με το δώρο της παρουσίας του, της πίστης και της αγάπης του», ανέφερε στην ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Φρέντη Μπελέρης.

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας προς τους συντοπίτες του, οι οποίοι αντιδρούν για την κράτησή του και απαιτούν, σε όλους τους τόνους, τον τερματισμό της.

«Μην ανησυχείτε για εμένα. Αντέχω γιατί είμαι περήφανος για εσάς. Αλλά κυρίως είμαι ευγνώμων στον Θεό και τους ανθρώπους, που με ευλόγησαν μέσα από την στέρηση των δικαιωμάτων μου να μάθουν όλοι για τον πολύχρονο αγώνα μας», αναφέρει ο υπό κράτηση δήμαρχος Χειμάρρας, ο οποίος δεν παρέλειψε να στείλει και εορταστικό μήνυμα ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο δήμαρχος Χειμάρρας, αναφέρει: «Χρόνια Πολλά και ευλογημένα σε όλους και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και εορτάζοντες!! Μαζί με την απέραντη αγάπη μου, οι σκέψεις και οι ευχές μου πάντα να σας συντροφεύουν. Καλό Δεκαπενταύγουστο με αγάπη και υγεία!», κλείνει το μήνυμα του κ. Μπελέρη.

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία κορυφώνονται οι αντιδράσεις και κινητοποιήσεις για την κράτηση του Φρέντη Μπελέρη, παρά το γεγονός ότι οι αλβανικές Αρχές εξακολουθούν, με διάφορα προσχήματα, να την παρατείνουν, χωρίς καμία πρόθεση να υποχωρήσουν. Μάλιστα, στις 14 Αυγούστου, έληξε η προθεσμία να αναλάβει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Χειμάρρας ο κ. Μπελέρης, ο οποίος ήταν ήδη προφυλακισμένος πριν την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων.