Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ στα πλέι οφ – Αποκλεισμός για τον Άρη

Europa League: Στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός μετά το 1-1 με την Γκενκ στο Βέλγιο

Στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται ο Ολυμπιακός! Σε ένα δραματικό ματς στην έδρα της Γκενκ, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το 1-1 με γκολ του Αλεξανδρόπουλου στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ετσι, σε συνδυασμό με το 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», η ομάδα του Πειραιά άφησε εκτός συνέχειας τους Βέλγους και έχει μοναδικό εμπόδιο πριν τους ομίλους την Τσουκαρίτσκι.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο ματς και η Γκενκ πήρε εύκολα τον έλεγχο της μπάλας. Ο Πασχαλάκης δεν απειλήθηκε πάντως, σοβαρά και σταμάτησε τις λίγες καλές στιγμές των Βέλγων. Ομως, στο 25’ και χωρίς να έχουν δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Φρέιρε έκανε ένα άσχημο μαρκάρισμα στον Πέιντσιλ στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε αμέσως τη βούλα του πέναλτι. Ο Πασχαλάκης απέκρουσε την εκτέλεση του ίδιου, αλλά το VAR έδειξε επανάληψη γιατί ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών δεν πατούσε τη γραμμή της εστίας του. Με τη δεύτερη, ο Πέιντσιλ ευστόχησε και άνοιξε το σκορ. Το 1-0 διατηρήθηκε, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια, ολοκληρώνοντας το πρώτο μισό χωρίς τελική.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές στην άμυνα και χωρίς δημιουργία στην επίθεση. Η Γκενκ απείλησε με τον Ελ Κανούς στο 52’ και με τον Σορ στο 60’, αλλά χωρίς να βάλει δύσκολα στον Πασχαλάκη. Πέντε λεπτά αργότερα όμως, τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν, αφού ένα φάουλ του Κίνι έκανε έξαλλο τον Πέιντσιλ, ο οποίος κλώτσησε τον αμυντικό του Ολυμπιακού και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Αναμενόμενα, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 71’ είχαν την πρώτη τελική στη εστία με τον Ιμπόρα, ενώ ακολούθησε μία ακόμα καλή στιγμή με Αλεξανδρόπουλο και Μπιέλ στο 86’. Ο Ισπανός έχασε και την ευκαιρία του αγώνα στο 90ό λεπτό με πλασέ που δεν κατάφερε να νικήσει τον Φάντερφορντ, ενώ είχε δίπλα του και τον Ελ Αραμπί.

Εν τέλει, η ομάδα του Μαρτίνεθ κατάφερε να βρει το γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τον Αλεξανδρόπουλο να πιάνει ένα φοβερό σουτ από το ύψος της περιοχής στο 95’ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για της Γκενκ για το 1-1 στο ματς.

ΓΚΕΝΚ: Φάντεφοορτ, Μουχαμέντ, Κουέστα, ΜακΚένζι, Μουνιόθ, Χροσόφσκι (97’ Αροκοντάρε), Ελ Κανούς, Καγιεμπέ (98’ Ογιέν), Σορ (91’ Μπονσού Μπα), Πέιντσιλ και Φαντερά (70’ Γκαλάρζα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Μαντί Καμαρά (80’ Βρουσάι), Καρβάλιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Ιμπόρα, Μασούρας (68’ Μπιέλ), Ελ Καμπί (68’ Ελ Αραμπί) και Φορτούνης (98’ Ντόι).

Ο Αρης πέταξε τεράστια ευκαιρία στο ουδέτερο Βουκουρέστι

Παρότι προηγήθηκε, ο Αρης πέταξε τεράστια ευκαιρία στο ουδέτερο Βουκουρέστι. Η Ντιναμό Κιέβου τον νίκησε με σκορ 2-1, «ισοφαρίζοντας» το ματς του Χαριλάου και τον άφησε εκτός Ευρώπης στα πέναλτι με σκορ 6-5.

Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο 39’ με τον Τσούρασεκ, έπαιξαν με πάθος, όμως δέχθηκαν δύο γκολ στη συνέχεια και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 106’ λόγω της αποβολής του Πάβισιτς και εν τέλει αποκλείστηκαν από τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 6-5.

Οι Θεσσαλονικείς διαχειρίστηκαν σωστά το ματς στα πρώτα λεπτά με καλή ανασταλτική λειτουργία. Μάλιστα, η πρώτη καλή στιγμή ήταν δική τους στο 25’, όταν σε αντεπίθεση, ο Μορόν δοκίμασε να τελειώσει μόνος του τη φάση από μακριά και δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπούτσαν. Ακολούθησε ένα άστοχο σουτ με τον Φαμπιάνο από μακριά και στο 39ο λεπτό οι «κίτρινοι» άνοιξαν το σκορ. Από ωραία επιθετική ανάπτυξη, η μπάλα έφθασε στον Πάλμα μέσα στην περιοχή κι αυτός γύρισε στον Τσούρασεκ, που πλάσαρε από κοντά για το 1-0. Η Ντιναμό Κιέβου κατάφερε να «απαντήσει» πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αφού ένα γέμισμα του Σίντορτσουκ βρήκε τον Βολόσιν κι αυτός με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα δεν άλλαξε, με τον Αρη να έχει «μπλοκάρει» στην άμυνά του τη Ντιναμό. Στο 56’ μάλιστα, ο Κάρλσον έχασε τεράστια ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, αφού από ενέργεια και πάσα του Φεράρι, βγήκε απέναντι σε κενή εστία, αλλά κατάφερε να πλασάρει άουτ. Η Ντιναμό απάντησε στο 79’ με ένα καλό σουτ του Μπουγιάλσκι που απέκρουσε ο Χουτεσιώτης με δυσκολία, ωστόσο στο 85’ οι Ουκρανοί βρήκαν στόχο. Σε γέμισμα στην περιοχή, ο Καραβάεφ έκανε ωραία ενέργεια και άψογο πλασέ για το 2-1 που έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα μισάωρο η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το δεύτερο γκολ και τον Αρη να έχει χαμένες ευκαιρίες με Φαμπιάνο και Χριστοδουλόπουλο. Οι «κίτρινοι» έμειναν όμως με δέκα παίκτες στο 106’ από αποβολή του Πάβισιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δεν άλλαξε τίποτα από εκεί και πέρα, με το παιχνίδι να οδηγείται στα πέναλτι. Εκεί ο Μενέντες και ο Οντουμπάτζο αστόχησαν για την ελληνική ομάδα και έτσι -παρά την απόκρουση του Χουτεσιώτη στο πέναλτι του Πάρις- η Ντινάμο Κιέβου πανηγύρισε την πρόκριση.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπούσχαν, Τίμτσικ, Ντίατσουκ, Σιρότα, Ντούμπιντσακ (72’ Καραμπάεφ), Σίντορτσουκ (72’ Μπράζκο), Σαπαρένκο (72’ Αντριγιέφσκι), Γιαρμονλένκο (105’ Πάρις), Βολόσιν (81’ Ντιαλό), Μπουγιάλσκι, Βάνατ (105’ Μπενίτο).

ΑΡΗΣ: Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ζουλ (105’ Θαμόρα), Νταρίντα (75’ Πάβιτσιτς), Τσούρασεκ (59’ Ρουπ), Πάλμα (82’ Ματαρίτα), Κάρλσον (59’ Μενέντες), Μορόν (82’ Χριστοδουλόπουλος).

Conference League: Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 την Χάιντουκ Σπλιτ και προκρίθηκε στα πλέι οφ

Πανηγυρική νίκη – πρόκριση του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 3-0 της Χάιντουκ Σπλιτ στην Τούμπα και σε συνδυασμό με το 0-0 στο Σπλιτ εξασφάλισε το εισιτήριο για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με αντίπαλο την σκωτσέζικη Χαρτς (απέκλεισε την Ρόζενμποργκ). Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που σημείωσε δύο γκολ (79’, 85’), με τον Στέφαν Σβαμπ να ανοίγει το δρόμο προς το θρίαμβο με πέναλτι στο 11ο λεπτό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 11’, ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε ανέτρεψε εντός περιοχής τον Γιάννη Κωνσταντέλια, με τον Σάσα Στέγκεμαν να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Στέφαν Σβαμπ, με τον Αυστριακό να παίρνει… ρεβάνς από τον εαυτό του για το χαμένο πέναλτι κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Κι όμως, μόλις τρία λεπτά νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης είχε προλάβει την ύστατη στιγμή τον Μάρκο Λιβάγια.

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, μάλιστα, είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι δέκα λεπτά αργότερα. Από εκεί και πέρα, η Χάιντουκ κυριάρχησε, με τους Φιλίπ Κροβίνοβιτς (32’, 43’) και Εμίρ Σαχίτι (45’+2’) να απειλούν την εστία του Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Κροάτες να μπαίνουν πιο επιθετικά, ωστόσο πίσω άφηναν κενά. Τα οποία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ. Στο 52’, ο Αλί Σαμάτα ξεκίνησε την προσπάθεια, ο Ζίβκοβιτς βρήκε υπέροχα τον Κωνσταντέλια, αλλά το σουτ του 19χρονου από πλεονεκτική θέση βρήκε σε ετοιμότητα τον Λούτσιτς – κλασική ευκαιρία. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κωνσταντέλιας με παράλληλο γύρισμα βρήκε τον Κάλεντ Νάρεϊ, αλλά το τελείωμα του Γερμανού εξτρέμ ήταν απογοητευτικό.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, με τον Κοτάρσκι να μη διώχνει πειστικά τη σέντρα – σουτ του Λιβάγια στο 63’, αλλά τον Κροάτη τερματοφύλακα να είναι αποτελεσματικός τρία λεπτά μετά, στο σουτ του Γιασίν Μπενραχού στην κλειστή του γωνία. Ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να σπαταλήσει δύο αλλαγές, με τους τραυματισμούς των Φιλίπε Σοάρες και Σαμάτα, ωστόσο οι γηπεδούχοι έφτασαν και στο δεύτερο γκολ.

Ολέθριο λάθος του Ισμαελ Ντιαλό, ο Μπράντον Τόμας βρήκε με τη μία τον Ζίβκοβιτς κι ο Σέρβος πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 στο 79’. Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, ο Σέρβος εκτέλεσε και το φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής που κέρδισε ο εξαιρετικός Κωνσταντέλιας. Η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και ξεγέλασε τον Λούτσιτς για το 3-0. Στις καθυστερήσεις ο Κοτάρσκι στέρησε από τον Λιβάγια το γκολ της τιμής.

Ο Γερμανός διαιτητής Σάσα Στέγκεμαν «κιτρίνισε» τους Μπάμπα, Κωνσταντέλια, Σαμάτα και Μούφι, Σάρλια, Οτζίτζα-Οφόε Ντιαλό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (62’ Φιλίπε Σοάρες – 74’ Οζντόεφ), Νάρεϊ (62’ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (78’ Τόμας).

ΧΑΪΝΤΟΥΚ ΣΠΛΙΤ (Ιβάν Λέκο): Λούτσιτς, Μούφι (81’ Μικάνοβιτς), Σάρλια, Ντιαλό, Μέλνιακ, Σιγκούρ, Κροβίνοβιτς (58’ Μπενραχού), Σαχίτι (58’ Ντόλτσεκ), Οτζίτζα-Οφόε (80’ Τσούγιτς), Μλάκαρ (72’ Νταγιάκου), Λιβάγια.