Φωτιά στη Βοιωτία – Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας

Νεκρός εντοπίστηκε κτηνοτρόφος

Βοιωτία: Τραγωδία έχει σημειωθεί στη Βοιωτία, όπου νωρίτερα ξέσπασε φωτιά στον Πρόδρομο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εντοπίστηκε νεκρός άντρας σε στάνη.

Πιθανότατα να πρόκειται για κτηνοτρόφο, στο χωριό Χώστια φαίνεται πως κατά την προσπάθεια να σώσει τα ζώα του, λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις.

Μια ανάσα από τα σπίτια η φωτιά

«Το μέτωπό της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πλέον ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου.

 Σύμφωνα με το δήμαρχο ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντη μετά το μήνυμα από το 112 ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος «αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Επιχειρούν 4 ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα».

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες είχε υπάρξει ξανά φωτιά στη περιοχή, που σβήστηκε άμεσα από τους κατοίκους.

Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Μήνυμα για εκκένωση

Η φωτιά είναι κοντά στον οικισμό, ενώ επιχειρούν 52 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ, τριών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου ενώ οι δυνάμεις θα ενισχυθούν

Ήδη έχει σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους, ζητώντας τους να είναι σε ετοιμότητα, ενώ λίγο αργότερα υπήρξε και η πρώτη ειδοποίηση για εκκένωση.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλωτά του λιμενικού τρία αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαράντη στη Βοιωτία, προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.

Η φωτιά, αν και πολύ κοντά στα σπίτια του Προδρόμου, εντοπίζεται στα νότια του χωριού και κινείται προς την Παραλία Σαράντη.

Στη συνέχεια εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση από την παραλία Σαράντη προς την περιοχή Θίσβη.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και εξαπλώνεται γρήγορα, με τους πολύ ισχυρούς ανέμους να προκαλούν ανησυχία στην πυροσβεστική.

Πηγή: in.gr