Απασχόληση συνταξιούχων: Επιστολή για την συμπερίληψη των ναυτικών

Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων ζητάει την συμπερίληψη των ναυτικών στην τροπολογία που προωθείται στη Βουλή.

Παρέμβαση στην τροπολογία που προωθείται στη Βουλή, για ρύθμιση θεμάτων εργασίας συνταξιούχων που επιθυμούν να εργαστούν, επιθυμεί η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων με επιστολή που απέστειλε στους Υπουργούς Εργασίας και Ναυτιλίας ζητώντας την συμπερίληψη των ναυτικών.

Στην επιστολή επισημαίνεται το πρόβλημα έλλειψης Ελλήνων ναυτικών που προκύπτει κάθε θερινή περίοδο στα πλοία της shortsea ναυτιλίας, λόγω της μετακίνησης των ναυτικών στην ακτοπλοΐα με την έναρξη της ακτοπλοϊκής περιόδου και ζήτησε την συμπερίληψη των συνταξιούχων ναυτικών στην τροπολογία, με την προϋπόθεση ότι η ναυτολόγησή τους σε πλοίο θα είναι εφικτή μετά από προσκόμιση βεβαίωσης από το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας περί μη προσφερομένου εν ενεργεία ανέργου ναυτικού.

Μια τέτοια προσθήκη θα ενισχύσει ολόκληρη την Ελληνική ναυτιλία που αντιμετωπίζει έλλειψη ειδικά αξιωματικών αλλά και κατώτερων πληρωμάτων και θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη μεταλαμπάδευση της αξίας του ναυτικού επαγγέλματος στους νεότερους.

Πηγή: naftemporiki.gr