Στην Κεφαλονιά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος

Νέα Υόρκη. Στην Κεφαλονιά θα μεταβεί τον Οκτώβριο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, προκειμένου να χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί στο Ιερό Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κοινότητας του Αγίου Γερασίμου Νέας Υόρκης, πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία δρομολογήθηκε μετά από εισήγηση στον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, που, με τη σειρά του, την έκανε αποδεκτή και απέστειλε πρόσκληση προς τον κ. Ελπιδοφόρο, σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό για τους Κεφαλονίτες της Αμερικής.

Σε σχετική ανακοίνωση, η κοινότητα του Αγίου Γερασίμου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την Μητρόπολη Κεφαλληνίας, όπως επίσης και την ικανοποίησή της για την επικείμενη παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στη μεγάλη γιορτή των απανταχού Κεφαλονιτών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Εκ μέρους της Ιστορικής Κοινότητας του Αγίου Γερασίμου της Νέας Υόρκης, με πολλή τιμή και χαρά ενημερώνουμε τους αγαπητούς Κεφαλλονίτες της Ομογένειας, ότι στην Εορτή του Αγίου Γερασίμου στις 20 Οκτωβρίου 2023 στην Κεφαλονιά, θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί στο Ιερό Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου όπου είναι αποθησαυρισμένο το Ιερό Λείψανο του Αγίου Γερασίμου, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

Η επίσκεψη αυτή θα γίνει κατόπιν εισηγήσεως από την κοινότητα του Αγίου Γερασίμου της Νέας Υόρκης στον Σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, ο οποίος ευχαρίστως αποδέχθηκε την εισήγηση αυτή. Είναι τιμή μας διότι πιστεύουμε ότι όλοι οι αγαπητοί και σεβαστοί Κεφαλλονίτες της Ομογένειας απανταχού στις ΗΠΑ, θα συμμετέχουν με χαρά και τιμή στην πραγματοποίηση αυτής της ιστορικής επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, που θα σημαίνει την ενότητα και την αδελφότητα των Κεφαλλήνων της Αμερικής μπροστά στο Σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου, προστάτου των Κεφαλλήνων απανταχού της Γης.

Εκ μέρους της κοινότητας του Αγίου Γερασίμου της Νέας Υόρκης ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, την Ιερά Μητρόπολη και τις Τοπικές Αρχές για τις προετοιμασίες και την άριστη συνεργασία για το πρόγραμμα της προσκυνηματικής επίσκεψης του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου μαζί με τους ομογενείς στο ιερό νησί της Κεφαλληνίας».

Πηγή: ekirikas.com