Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα με 3-0 του Βόλου στη Λεωφόρο στο δικό του ντεμπούτο στην Superleague, παίρνοντας ψυχολογία ενόψει Μπράγκα. Έντονα παράπονα των πράσινων για τη Διαιτησία του Διαμαντόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Βόλο στο Λεωφόρο στο δικό του ετεροχρονισμένο ντεμπούτο στην Superleague. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε όπως ήταν αναμενόμενο εκτεταμένο ροτέισον, για να έχει τη ομάδα του φρέσκια την ερχόμενη Τρίτη (29/8) στη μάχη του ΟΑΚΑ κόντρα στην Μπράγκα με φόντο τους ομίλους του Champions League.

Παρά τις αλλαγές, η ομοιογένεια των πράσινων είναι αδιαπραγμάτευτη και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που τον έφεραν μια ανάσα από το πρωτάθλημα πέρσι, έκαναν την εμφάνισή τους και φέτος στο χορτάρι του «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι γηπεδούχοι ήταν με το καλημέρα κυριαρχικοί στην αναμέτρηση και να πιέζει την άμυνα του Βόλου.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει, στην πρώτη κιόλας σοβαρή απόπειρα του Παναθηναϊκού να απειλήσει. Ο Παλάσιος σέντραρε από τα δεξιά, η άμυνα αντέδρασε άσχημα με την μπάλα να κολλάει στην μικρή περιοχή μετά από λάθος διώξιμο και ο Τσέριν που ανέλπιστα έγινε κάτοχός της πλάσαρε τον Σιαμπάνη για το 1-0 του Παναθηναϊκού στο 11′.

Το γκολ αποδιοργάνωσε λίγο τους Βολιώτες και ο Παναθηναϊκός πιέζοντας στον χώρο του κέντρου έβγαλε στο 14΄μια αντεπίθεση… φωτιά. Μπερνάρντ, Παλάσιος και Βέρμπιτς έκρυψαν την μπάλα με τον τελευταίο να προσπαθεί να βρει με τακουνάκι τον επερχόμενο Ιωαννίδη, αλλά ο Άλχο με αυτοθυσία αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Η άστοχη κεφαλιά του Μαχαίρα στο 20′ μετά από σέντρα του Άλχο ήταν η μόνη φορά που προβληματίστηκε η άμυνα των γηπεδούχων που απάντησαν με δύο πολύ καλές ευκαιρίες των Μλαντένοβιτς (23′) και Κώτσιρα (32′) που αποσόβησε ο Σιαμπάνης. Κάτι που ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει στη φάση του 37′, όταν ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ιωαννίδης με καλό επιτόπιο άλμα νίκησε την άμυνα και έκανε το 2-0 παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούσει.

Το ματς στο δεύτερο ημίχρονο είχε εξ’ αρχής έναν ιδιαίτερο… ηλεκτρισμό. Ο Παναθηναϊκός απείλησε δις με τον Αϊτόρ στο 51′ να σουτάρει άστοχα και στο 53′ μετά από φάουλ του τον Βέρμπιτς να αστοχεί με το κεφάλι από την καρδιά της περιοχής.

Στο 56′ τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους, μετά από μια κίτρινη του Διαμαντόπουλου στον Σένκεφελντ, με τον πάγκο να εκνευρίζεται με τον διαιτητή, τον Γιοβάνοβιτς να διαμαρτύρεται έντονα και δύο άτομα από το επιτελείο των πράσινων, ο Παπαδημητρίου και ο Βλάχος να αποβληθούν με κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή.

Ευτυχώς τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα και το ματς συνεχίστηκε, με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν ρυθμό για ένα δεκάλεπτο και τον Βόλο να χάνει την καλύτερη ευκαιρία του στο 60′ με τον Μπρινιόλι να σταματά εντυπωσιακά σουτ του Μωραΐτη.

Στο 74′ ο Παναθηναϊκός βρήκε και τρίτο γκολ στην αναμέτρηση με τον Βέρμπιτς ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης το έψαχνε. Τελικά ήρθε με τη βοήθεια του Κώτσιρα που σέντραρε για τον Σλοβένο που έκανε το 3-0 με το γκολ να μετράει κανονικά μετά από εξέταση VAR.

Από εκεί και πέρα λίγο οι αλλαγές των δύο προπονητών, λίγο και η διάθεση των πράσινων να «σβήσουν» το ματς σκεπτόμενοι το επερχόμενο ματς κόντρα στην Μπράγκα, δεν άφησε χώρο για ιδιαίτερες συγκινήσεις. Και πάλι όμως χρειάστηκε μια επέμβαση του Σιαμπάνης στο 90+3, που αποσόβησε το γκολ σε δυνατό σουτ του Τζούρισιτς, με το 3-0 να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης, πλήρως αντιπροσωπευτικό της εικόνας των δύο ομάδων.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (70’ Πάλμερ-Μπράουν), Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (46’ Αράο), Τσέριν, Μπερνάρ (82’ Τζούρισιτς), Παλάσιος (46’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (58’ Σπόραρ), Βέρμπιτς.

Βόλος: Σιαμπάνης, Αλχο, Κρούζλιακ, Σιέλης, Λούνα (68’ Κίτσος), Τσοκάνης (81’ Μεταξάς), Γκλάβτσιτς (46’ Μπαριέντος), Κόμπα, Ντέλτιτς, Μραζ (46’ Μωραϊτης), Μαχαίρας (67’ Τάχατος).

Πηγή:in.gr