Νεκρός και επίσημα ο Πριγκόζιν – Αναγνωρίστηκε η σορός του

Όπως ανακοίνωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι αναγνωρίστηκε η σορός του αρχηγού της Wagner ύστερα από γενετική ανάλυση.

Επίσημα νεκρός θεωρείται ο επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, καθώς όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του ύστερα από γενετική ανάλυση των σορών που βρέθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της προηγούμενης Τετάρτης.

Η Ερευνητική Επιτροπή ανέφερε ότι οι ταυτότητες και των 10 θυμάτων έχουν εξακριβωθεί και αντιστοιχούν σε αυτές που περιλαμβάνονται στη λίστα επιβατών της πτήσης. Μεταξύ τους ο ηγέτης των μισθοφόρων Πριγκόζιν καθώς και το δεξί του χέρι, Ντμίτρι Ούτκιν.

Υπενθυμίζεται πως το ιδιωτικό τζετ του Πριγκόζιν κατέπεσε βορειοδυτικά της Μόσχας στις 25 Αυγούστου, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες. «Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για το αεροπορικό δυστύχημα στην περιοχή του Τβερ, ολοκληρώθηκαν οι μοριακές γενετικές εξετάσεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το Sky News.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν – του οποίου ο Πριγκόζιν ήταν κάποτε στενός έμπιστος – τον περιέγραψε ως «προδότη» μετά την αποτυχημένη ανταρσία. Ωστόσο ότι το Κρεμλίνο διέψευσε τις εικασίες ότι ευθύνεται για τη συντριβή.

Η είδηση που επιβεβαιώνει τον θάνατο του αρχηγού της Wagner μεταδόθηκε άμεσα από διεθνή μέσα όπως επίσης και από το Associated Press

Η εξέλιξη αυτή δίνει τέλος στην παραφιλολογία σχετικά με το αν επέβαινε ή όχι στο ιδιωτικό του αεροπλάνο που συνετρίβη κατά την πτήση που εκτελούσε από Μόσχα προς Αγία Πετρούπολη.

Όπως μεταδίδει το Sky News διαπιστώθηκαν οι ταυτότητες και των 10 νεκρών, αντιστοιχούν στον κατάλογο που αναγράφεται στο φύλλο πτήσης»:

  1. Γεβγκένι Πριγκόζιν
  2. Ντμίτρι Ούτκιν
  3. Βαλερί Τσεκάλοβ – Ανώτερος σύμβουλος του Πριγκόζιν που χαρακτηρίστηκε από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών πως δρούσε «για ή εκ μέρους του Πριγκόζιν και διευκόλυνε αποστολές πυρομαχικών προς τη Ρωσική Ομοσπονδία».
  4. Σεργκέι Προπούστιν
  5. Εβγκένι Μακαριάν
  6. Αλεξάντρ Τοτμίν
  7. Νικολάι Ματούσεβ
  8. Αλεξέι Λεβσίν – Κυβερνήτης
  9. Ρούσταμ Καρίμοβ – Συγκυβερνήτης
  10. Κριστίνα Ρασπόποβα
Πηγή: skai.gr