ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει η δικαιοσύνη για τους «σερίφηδες» – Τεράστιες οι ευθύνες ΝΔ για φαινόμενα τύπου Γρυσπολάκη

«Τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές και η δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν αυτά τα δίκτυα, που θέλουν να επιβάλουν το νόμο της Άγριας Δύσης, που αιχμαλωτίζουν ανθρώπους και υποκινούν σε μίσος», είναι το ερώτημα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το νέο βίντεο της ντροπής που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο αυτόκλητοι «πολιτοφύλακες» καταδιώκουν, «συλλαμβάνουν» και προφανώς κακοποιούν μετανάστες στον Έβρο, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ανοχή» σε τέτοια απεχθή φαινόμενα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, «νέο σοκαριστικό βίντεο με ακροδεξιούς αυτόκλητους ‘σερίφηδες’ να έχουν αιχμαλωτίσει και να έχουν χτυπήσει μετανάστες στον Έβρο είδε το φως της δημοσιότητας. Όπως φαίνεται, το αποτρόπαιο περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά πρόκειται για μια κατάσταση η οποία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Και το ερώτημα είναι», τονίζει, «τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές και η δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν αυτά τα δίκτυα, που θέλουν να επιβάλουν το νόμο της Άγριας Δύσης, που αιχμαλωτίζουν ανθρώπους και υποκινούν σε μίσος».

«Ευθύνη ΝΔ που ανέχεται φαινόμενα τύπου Γρυσπολάκη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει πως «έστω και τώρα, οι αρχές και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά».

Υπογραμμίζει πως «οι αποτρόπαιες πράξεις αρπαγής και παράνομης κράτησης είναι βαριά εγκλήματα που στρέφονται τόσο κατά του ανθρώπου όσο και κατά της πολιτείας. Ταυτόχρονα, το ελληνικό ποινικό δίκαιο διαθέτει ένα πλέγμα διατάξεων για την αυστηρή δίωξη των ρατσιστικών εγκλημάτων».