Έβρος: Κατέπεσε η κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού για τους 13 μετανάστες που «συνελήφθησαν» και είχαν κλειδωθεί σε τρέιλερ

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι εννέα μετανάστες που «συνέλαβε» ο «σερίφης» στον Έβρο και τους έκλεισε μέσα σε τρέιλερ, ως ύποπτους για απόπειρα εμπρησμού.

Ειδικότερα, o Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απάλλαξε από τις κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών άλλους εννέα μετανάστες που απολογήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (28/8).

Όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, το βράδυ της Δευτέρας αφέθηκαν ελεύθεροι εννέα από τους μετανάστες, οι οποίοι είχαν προσαχθεί στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης ενώ -με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας- δεν τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Υπενθυμίζεται σύμφωνα με το evros-news, την Παρασκευή (25/08) ελεύθεροι είχαν αφεθεί ακόμη τέσσερις μετανάστες, τους οποίους είχε αιχμαλωτίσει ο ίδιος άνθρωπος και αντιμετώπιζαν τις ίδιες κατηγορίες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, όσον αφορά τον 45χρονο από την Αλβανία και τους άλλους δύο Έλληνες που κλείδωσαν σε τρέιλερ τους 13 μετανάστες στον Έβρο παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και αυτή την εβδομάδα το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημελλειοδικών αναμένεται να αποφασίσει αν προφυλακιστούν ή όχι, μετά την διαφωνία Ανακρίτριας και Εισαγγελέως την περασμένη εβδομάδα.

«Μας έβγαλαν τα ρούχα και μας χτυπούσαν»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, που επικαλείται σχετικής κατάθεσης, ένας εκ των 13 περιέγραψε πως τα άτομα που τους συνέλαβαν, «μας έβαλαν σε ένα κλειστό καρότσι και μας έβγαλαν όλα μας τα ρούχα, μας έβγαλαν βίντεο και μας τράβηξαν φωτογραφίες. Εμείς μείναμε εκεί πολλή ώρα, ιδρώναμε και δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Ένας από αυτούς, αδύνατος, περίπου 30 χρονών, με μούσι, μας είπε ότι ήταν η Αστυνομία, μας είπε “Police”».

«Μας ρώτησαν στα αγγλικά αν βάλαμε εμείς τη φωτιά. Εμείς δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα και τους χτυπούσαμε την πόρτα. Κάθε πέντε λεπτά άνοιγε την πόρτα και μας χτυπούσε. Το τρέιλερ ήταν σταματημένο. Ξεκινούσε για πέντε λεπτά και ξανασταματούσε. Είχε πολύ υψηλή θερμοκρασία», φέρεται να πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: enikos.gr