Επίθεση εναντίον του κατήγγειλε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Μπράγκα για τα προκριματικά του Champions League.

Επίθεση καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Γιώργος Παπαχρήστος, το βράδυ της Τρίτης (29/8) στο ΟΑΚΑ ενώ παρακολουθούσε τον αγώνα του Παναθηναϊκού εναντίον της Μπράγκα για τα play-off των προκιματικών του Champions League.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά την ανάπαυλα του ποδοσφαιρικού αγώνα και προκάλεσε τον τραυματισμό του δημοσιογράφου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο «Σισμανόγλειο» όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο Γ. Παπαχρήστου κατέθεσε μήνυση κατά του εφοπλιστή, Γιάννη Καραγιώργη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος. Ο κ. Μαρινακης τόνισε ότι η ελευθερία του τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν» τόνισε σε δήλωσή του.

Σε ανακοίνωση προχώρησε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας την επίθεση κατά του δημοσιογράφου.

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές. Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων», τονίζει η Κουμουνδούρου.

«Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο την άγρια επίθεση, που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα χθες το βράδυ με συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

«Η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία του τύπου αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να τις προστατεύουμε με κάθε τρόπο.

Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μας βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών».

Σε σχόλιο προχώρησε και το Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα τραμπούκικη επίθεση, αυτή τη φορά σε βάρος του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου. Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και μάλιστα από μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως καταγγέλλουν τα θύματα των επιθέσεων, στρέφονται κατά της δημοσιογραφικής ελευθερίας, αλλά αναδεικνύουν και την ασυδοσία των δραστών, που εμπεδώνεται από ένα κράτος που τους παρέχει ασυλία παντού».

Η Ελληνική Λύση, με τη σειρά της, «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο, όπως καταδικάζει κάθε μορφή βίας ανεξαρτήτως πολιτικών ή άλλων διαφορών. Οι πολιτικές διαφορές επιλύονται στη Βουλή, οι ποινικές στην δικαιοσύνη».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)