“Εφυγε” ο Νίκος Ανδριώτης του Αγ. Δημητρίου Αστόριας

Ο αείμνηστος Νίκος Ανδριώτης στο γραφείο του. Αυτή τη φορά, έχασε τη μάχη… ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡΧΕΙΟ “Ε.Κ.”/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗΣ

“Έφυγε”, σε ηλικία 82 ετών, ο πρώην πρόεδρος και στη συνέχεια επίτιμος πρόεδρος της ιστορικής κοινότητας του Αγ. Δημητρίου, Αστόριας της Ν. Υόρκης, Νίκος Ανδριώτης, μέγας ευεργέτης της Ομογένειας και της ιδιαίτερης πατρίδας του, Νισύρου, ο οποίος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδριώτης έφυγε από την ζωή το Σάββατο, στο νοσοκομείο Mount Sinai Queens, όπου είχε διακομιστεί τις τελευταίες ημέρες με μια πνευμονία.  Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η ήδη σοβαρή κατάσταση του επιβαρύνθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

“Είμαστε μια οικογένεια με έξι αδέρφια και θα ήθελα να μιλήσω εκ μέρους όλων.  Για όλα τα αδέλφια και για όλη την οικογένεια, ο Νίκος, πέρα από αδερφός, ήταν πατέρας και φίλος.  Ήταν ο στυλοβάτης της οικογένειας και ο χαμός του θα είναι πραγματικά αδυσώπητος για εμάς.  Πάντα θα τον σκεφτόμαστε ως ένα φωτεινό μυαλό, που προσέφερε όσο λίγοι στην κοινωνία, την ομογένεια, την Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου αλλά και τη Νίσυρο, όσο δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί.  Λίγοι άνθρωποι μπορούν δείξουν την προσφορά και το έργο του”, δήλωσε στον “Εθνικό Κήρυκα” (“Ε.Κ.”), εμφανώς συγκινημένος, ο αδερφός του, Γιώργος Ανδριώτης.

Σύμφωνα με την οικογένεια, το ανοικτό προσκύνημα για το Νίκο Ανδριώτη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αστόριας (30-11 30th drive Astoria), από τις 5 έως τις 8 το βράδυ.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί επίσης στον Άγιο Δημήτριο, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί, ενώ η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο του Αγίου Μιχαήλ (72-02 Astoria Blvd., East Elmhurst).

Η οικογένεια συστήνει, αντί ανθέων, να προσφερθεί δωρεά για τις ανάγκες του Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας ‘Νίκος Ανδριώτης’ στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας (The Nick Andriotis Tuition Assistance Program at St. Demterios of Astoria), για το οποίο μπορούν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Την κηδεία και την ταφή έχει αναλάβει το Γραφείο Τελετών Αντωνόπουλου.

Πηγή:ekirikas.com