Με αλλαγές το Πρόγραμμα Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Ανατροπή και αναπόφευκτες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, ενόψει της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, επιφέρουν οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η χρονική μετάθεση της άφιξής του από τις αρχικά καθορισμένες ημερομηνίες.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης αναμενόταν να βρίσκεται στις ΗΠΑ από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία ήταν προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και μια εκδήλωση – συνάντηση με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών εκδηλώσεων και επιχειρήσεων, στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Harvard Club, στο Μανχάταν.

Παρόλα αυτά όμως, έγινε γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα βρίσκεται από τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, αλλά τουλάχιστον δυο ημέρες αργότερα, με αποτέλεσμα, αρχικά, η συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο να αναμένεται να οριστεί μέσα στο διήμερο 20-21 Σεπτεμβρίου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα επόμενα 24ωρα, με εξαίρεση το ταξίδι στο Στρασβούργο όπου θα ζητήσει ευρωπαϊκή συνδρομή για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις φονικές πλημμύρες, θα παραμείνει στην Ελλάδα για τον συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την επόμενη ημέρα. Ετσι, έγινε γνωστό πως «τρέχουν» οι διαδικασίες για να μετατεθεί και η συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια τύχη, ασφαλώς, θα έχει και η εκδήλωση με τους φορείς της Ομογένειας, για την οποία οι πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να παραμείνει στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, έστω κι αν ο χρόνος του στην αμερικανική μεγαλούπολη θα είναι πιο περιορισμένος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την εκδήλωση αυτή συνδιοργανώνουν και συνυπογράφουν η AHEPA, το Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο (American Hellenic Institute – AHI), οι τραπεζικοί οργανισμοί ALMA Bank και Atlantic Bank, το Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Ομοσπονδία Κυπρο-Αμερικανικών Σωματείων, η Ενωση Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτικών (Hellenic American Bankers Association – HABA), το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Hellenic – American Chamber of Commerce), το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council – HALC), η Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Ιερσέης (Hellenic Federation of New Jersey), η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – THI), ο Σύλλογος Ελλήνων Δικηγόρων Νέας Υόρκης (Hellenic Lawyers Association), ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης (Hellenic Medical Society of New York – HMSNY), η Ηγεσία των 100 (Leadership 100), η Ελληνική Εθνική Κοινότητα (National Hellenic Society), η ΠΣΕΚΑ και το Ιδρυμα της Ημέρας του ΟΧΙ (The Washington OXI DAY Foundation).

Οι οριστικές εξελίξεις αναμένεται να γίνουν γνωστές τα επόμενα 24ωρα.

Πηγή:ekirikas.com