Ένας ομογενής της Γερμανίας στο Μουσείο της Ραδιοφωνίας στο Μάνχαιμ

Ασημάκης Χατζηνικολάου: Τμήμα της Ιστορίας του Μουσείου της Ραδιοφωνίας της Γερμανίας στην πόλη Mannheim , είναι πλέον Ασημάκης Χατζηνικολάου Assimakis Hatzinikolaou  ! 

Προσωπικά αντικείμενά του ( όπως η γραφομηχανή που έγραφε , μοντέλο Triumph “Matura-375) θα αποτελούν  μόνιμα εκθέματα  του Μουσείου ,τιμώντας την πολυετή του παρουσία ( 1964 -2004 ) στην Βαυαρική Ραδιοφωνία και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην ενημέρωση των Ελλήνων Μεταναστών στην Ευρώπη μέσω της καθημερινής ελληνικής εκπομπής στη Βαυαρική Ραδιοφωνία ο γνωστός στις πρώτες γενιές Ελλήνων μεταναστών ως ,,εκπομπή του Μονάχου,,.

O Ασημάκης Χατζηνικολάου, παρουσίαζε για 40 περίπου χρόνια την αθλητική εκπομπή της ελληνικής εκπομπής της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας (γνωστός στην πρώτη και δεύτερη γενιά μεταναστών ως “εκπομπή του Μονάχου”).
Επί 15 χρόνια προϊστάμενός του ήταν ο Παύλος Μπακογιάννης. Ήταν “Εκείνος που ουσιαστικά με έκανε δημοσιογράφο και με στήριξε έντονα με τις πολύτιμες συμβουλές του στα πρώτα μου βήματα στη Βαυαρική Ραδιοφωνία. Βέβαια, εκείνα τα χρόνια, πέσαμε πάνω στη επταετία της δικτατορίας και αντιλαμβάνεστε ότι υπήρχε ένα ιδιαίτερο κλίμα σε εμάς, που ζούσαμε χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα, στη Γερμανία.» αναφέρει στην εκπομπή «99 Και Σήμερα» στο ραδιοφωνικό σταθμό Νησί 99FM σε παλαιότερη συνέντευξή του με αφορμή κάποια επέτειο δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη.
Πηγή:doryforos blogspot.com