Με μπάρμπεκιου ξεκίνησε την δράση της η νεολαία του Αγίου Δημητρίου Αστόριας

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τα τμήματα της νεολαίας. Φωτο: ΕΤΑ PRESS / Φώτης Παπαγερμανός.

Νέα Υόρκη. «Τώρα θα βρέξει… ύστερα θα βρέξει, μήπως βρέξει μετά τις τέσσερις το απόγευμα;» Κανείς δεν είχε σίγουρη απάντηση ακόμα κι αν κοιτούσε στο κινητό του το μετεωρολογικό δελτίο για την Αστόρια, το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2023.

Τελικά, έβρεξε για λίγο, αλλά αφότου είχε τελειώσει το «μπάρμπεκιου» των τμημάτων της Νεολαίας της Κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου, στην Αστόρια.

Μια εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στο πάρκινγκ πίσω από την Εκκλησία, στην διάρκεια της οποίας οι νέοι, έχοντας ακόμα το ηλιοκαμένο χρώμα των διακοπών, δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στους ζωντανούς οργανισμούς της Κοινότητας, τις διάφορες Διακονίες.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τα τμήματα της νεολαίας. Φωτο: ΕΤΑ PRESS / Φώτης Παπαγερμανός.

Άλλοι, στο τμήμα του μπάσκετ, άλλοι στο παράρτημα των προσκόπων κι άλλοι στο Joy, στην Goya ή στο Hope.

Tαυτόχρονα γίνονται και επανασυνδέσεις με συμμαθητές και φίλους και φυσικά ακολουθούν από κοντά και οι γονείς, ανταλλάσσοντας ιστορίες από τις διακοπές. Όλα αυτά σε κλίμα ενότητας και ομόνοιας. Με ένα κέρασμα εκ μέρους της κοινότητας είτε σε “χάμπουργκερ” είτε σε “χοτ ντογκ” .

Η απειλή της βροχής, δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει τους οργανωτές που έβλεπαν με ικανοποίηση τα παιδιά να τρέχουν στον προαύλιο χώρο.

Η πινακίδα της εκδήλωσης. Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τα τμήματα της νεολαίας. Φωτο: ΕΤΑ PRESS / Φώτης Παπαγερμανός.

Κοντά τους φυσικά και ο ιερατικός προϊστάμενος, ο πρωτοπρεσβύτερος Ανάργυρος Σταυρόπουλος, αλλά και ο π. Νικόλαος Πάρος, ο οποίος παρακολουθεί πιο στενά και συμβουλεύει τη Νεολαία, με στόχο να την εμπνεύσει και να την εμψυχώσει.

Η μεγάλη οικογένειά της Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, μπορεί να γνωρίζει ότι υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν μεμψιμοιρεί και συνεχίζει τα προγράμματα της Νεολαίας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.