Αναφορές στο Ημερήσιο Σχολείο και στην Σχολή στην γιορτή του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν

Ο περικαλλής ιερός ναός του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν το πρωί της Πέμπτης, 14ης Σεπτεμβρίου 2023 έλαμπε από τα λαμπερά πρόσωπα των νηπίων του Ημερήσιου Σχολείου που είχαν καθίσει στα πρώτα στασίδια έχοντας στο πλευρό τους τις νηπιαγωγούς.

Ήταν άκρως συγκινητική τόσο η παρουσία τους όσο και η συμμετοχή τους στην Θεία Κοινωνία, όσο και των υπολοίπων βρεφών που είχαν έλθει με τους γονείς και τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Κι αυτό διότι κόμιζαν ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον της κοινότητας που γιόρτασε με λαμπρότητα τα ονομαστήριά της.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, 13ης Οκτωβρίου 2023 με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό συλλειτουργούντων του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας, π. Γεωργίου Αναστασίου και πλειάδας ιερέων από την μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης και ολοκληρώθηκαν . την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2023 με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, την Αρτοκλασία και την ευλόγηση φανουρόπιτας.

Της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας, βοηθούμενος υπό του ιερατικού προϊσταμένου του εορτάζοντα ναού, π. Γεωργίου Αναστασίου και του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας των Αγίων Αναργύρων στο Μανχάταν, π. Ιερόθεου Μαρκόπουλου.

Ο Επίσκοπος Ναζιανζού αναφέρθηκε στην εορτή της υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και τόνισε ότι ταυτόχρονα γιορτάζει και η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλαϊν της Μασαχουσέτης.

Ο κ. Αθηναγόρας την παραμονή της εορτής παρέστη στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Θεολογική Σχολή και στην τελετή της ρασοφορίας και τόνισε ότι εφέτος έχουν περισσότερους φοιτητές και σπουδαστές. Παράλληλα κάλεσε τους ομογενείς να προσφέρουν τον οβολό τους για την ενίσχυση της Θεολογικής Σχολής, για την κάλυψη των διδάκτρων των σπουδαστών, καθώς πολλοί από αυτούς προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, είτε και από φτωχές.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Γεώργιος Αναστασίου, ανέγνωσε την εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου στην αγγλική γλώσσα, ενώ ο Επίσκοπος στην ελληνική.

Ο π. Γεώργιος Αναστασίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπο για τις ευλογίες του καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ανέθεσε στον Επίσκοπο Αθηναγόρα να χοροστατήσει της Θείας Λειτουργίας.

«Είναι η δεύτερη φορά που έχουμε αρχιερέα στα ονομαστήρια του ναού. Η πρώτη ήταν την περίοδο της πανδημίας που χοροστάτησε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος και σήμερα που χοροστάτησε ο κ. Αθηναγόρας» επεσήμανε.

Εκτενή αναφορά έκανε και στο Ημερήσιο Σχολείο το οποίο επαναλειτούργησαν πέρσι και στις ανάγκες του.

Αναφερόμενος στην εκστρατεία για την ενίσχυση του Ημερήσιου Σχολείου επεσήμανε ότι στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2023 διοργανώνουν δύο συναυλίες με τους δημοφιλείς ερμηνευτές Γιάννη Καψάλη και Χριστίνα Σαββίδου με την συνοδεία 15μελούς ορχήστρας με τους βιρτουόζους Μάκη Τσίκο στο κλαρίνο και Μιχάλη Τζιχάνη στο βιολί, που έρχονται από την γενέτειρα.

Τα έσοδα από αυτή την συναυλία, θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ημερήσιου Σχολείου.

 

Πηγή: anamniseis.net