Κηφισιά – Πανσερραϊκός 4-4

Απίθανο παιχνίδι έγινε στην Καισαριανή, με την Κηφισιά να παίρνει την ισοπαλία 4-4 απέναντι στον Πανσερραϊκό. Οι Σερραίοι πέταξαν δύο μεγάλα προβαδίσματα με 3-0 και 4-2, με τον Μποτία να γίνεται ήρωας στο 90+11′

Απίθανο παιχνίδι έγινε στην Καισιαριανή, με την Κηφισιά να παίρνει την ισοπαλία 4-4 για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με την αναμέτρηση να έχει τρελή εξέλιξη.

Oι φιλοξενούμενοι έκαναν εκπληκτικό πρώτο μέρος με τρία γκολ από τους Δεληγιαννίδη (4′), Στάικο (12′) και Μπέργκστρομ (22′). Ο Πανσερραϊκός έπαιζε με δέκα παίκτες από το 44′, με την Κηφισιά να κάνει την αντεπίθεσή της και να μειώνει με τους Κωνσταντακόπουλο (56′) και Οζέγκοβιτς (72′).

Οι τελικές και τα xGoals στο Κηφισιά – Πανσερραϊκός

Ωστόσο, ο Πανσερραϊκός κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά του με τον Πηλέα στο 77′. Στο 90+6′ η Κηφισιά ξαναμπήκε στο παιχνίδι με τον Τετέι να μειώνει στο 90+6′, αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει ακόμη, καθώς ο Μποτία έγινε ήρωας με γκολ στο 90+12′.

Όσον αφορά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, η Κηφισιά έφτασε τους τέσσερις πόντους, ενώ ο Πανσερραϊκός έχει συγκεντρώσει τρεις πόντους.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 4ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ, η άμυνα της Κηφισιάς δεν κατάφερε να διώξει. Ο Δεληγιαννίδης έκλεψε, πέρασε τους αντιπάλους του και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ.

Στο 12′ οι Σερραίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Έπειτα από απομάκρυνση από την άμυνα της Κηφισιάς, ο Στάικος έπιασε το σουτ στην κίνηση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κρίστινσον. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να έχουν την απόλυτη υπεροχή και στο 22ο λεπτό έφτασαν στα τρία γκολ. Ο Μούργος εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπέργκστρομ πήρε την καρφωτή κεφαλιά για το 3-0.

Ο Πανσερραϊκός συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ ο Αναστασίου στο 34′ προχώρησε σε τρεις αλλαγές. Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες τελικές, ενώ στο 44ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, ένα turning point για τη ροή του αγώνα. Ο Χάγεκ ανέτρεψε τον Μούργο και μετά από έλεγχο στο VAR είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο 45′ η Κηφισιά είχε καλή στιγμή για να μειώσει, με τον Παπασάββα από τα δεξιά να μην μπορεί να νικήσει τον Χόβαν. Στο 46ο λεπτό ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της Κηφισιάς για χέρι του Δεληγιαννίδη, ωστόσο μετά από εξέταση της φάσης στο VAR πήρε πίσω την αρχική του απόφαση.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανεβασμένοι και στο 56′ μπόρεσαν να μειώσουν. Ο Μποτία είδε τον Κωνσταντακόπουλο, ο νεαρός κοντρόλαρε και με τη μία από δύσκολη γωνία, νίκησε τον Χόβαν για το πρώτο του γκολ στο επαγγελματικό ντεμπούτο του. Η Κηφισιά εξακολουθούσε να κυκλοφορεί την μπάλα, προσπαθώντας να μπει δυνατά στο παιχνίδι.

Πράγμα, το οποίο έγινε στο 72ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Οζέγκοβιτς βρήκε ελάχιστα την μπάλα με το πόδι και την έστειλε στα δίχτυα του Χόβαν. Οι γηπεδούχοι όμως δεν χάρηκαν για πολύ σ’ αυτή τη φάση του αγώνα.

Στο 78ο λεπτό οι Σερραίοι μπόρεσαν να διευρύνουν ξανά το προβάδισμά τους. Ο Πανσερραϊκός έφερε την μπάλα στην περιοχή, με αυτή να καταλήγει εν τέλει στον Κώστα Πηλέα, ο οποίος έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ. Η μπάλα βρήκε σε σώματα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 4-2

Η Κηφισιά δεν το έβαλε κάτω και στο 90+6′ κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και το πίστευε μέχρι το φινάλε. Ο Μπαρμπόσα έκανε το γέμισμα, ο Τετέι πήρε την κεφαλιά, ο Χόβαν δεν κατάφερε να διώξει και οι γηπεδούχοι μείωσαν. Το ματς είχε ακόμη… ζωή. Στο 90+12′ η μπάλα έφτασε στην περιοχή, ο Οζέγκοβιτς έκανε το ανάποδο ψαλίδι και στη συνέχεια ο Μποτία σκόραρε

Το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή, είδε τους ποδοσφαιριστές και όλο το σταφ της Κηφισιάς να γίνεται ένα κουβάρι για να πανηγυρίσει το αποτέλεσμα σ’ ένα παιχνίδι με σπουδαία εξέλιξη.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Μποτία, Λούμορ (33′ Παρράς), Πέιος (34′ Αντερέγκεν), Παπασάββας (58′ Τετέι), Μπαρμπόσα, Ιλίεβ (72′ Ιπαλίμπο), Μπιφουμά (34′ Κωνσταντακόπουλος), Οζέγκοβιτς

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Χόβαν, Μπέργκστρομ, Χάγιεκ, Πεταυράκης, Πηλέας (90+3′ Τσαγκαλίδης), Ουεντραόγκο, Στάικος (68′ Μορέιρα), Δεληγιαννίδης, Μούργος (46′ Γκοτζαμανίδης), Χατζηστραβός (68′ Τομάς), Άλεκσιτς (60′ Μπαΐροβιτς)