Σε εξέλιξη η «μάχη» για την εκλογή νέου προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ – Ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα – Πάνω από 70.000 μέλη έχουν ψηφίσει

Μεγάλη προσέλευση καταγράφεται στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης – Σύμφωνα με τα στατιστικά 200 άτομα ψηφίζουν ανά λεπτό στις κάλπες

Συνεχείς είναι η προσέλευση ψηφοφόρων στα 570 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα σπάσουν οι σημερινές.

Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 8 και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 8 το απόγευμα. Έξω από αυτά σχηματίζονται μεγάλες ουρές καθώς η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη.

συριζα

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία ως προς την συμμετοχή είναι ενθαρρυντικά για το κόμμα αφού μεγάλη προσέλευση καταγράφεται τόσο στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει πάνω από 70.000 μέλη ενώ πάνω από 17.000 υπολογίζονται τα νέα μέλη που έχουν ψηφίσει. Τα στατιστικά δείχνουν ότι 200 άτομα ψηφίζουν από νωρίς το πρωί ανά λεπτό στις κάλπες, γεγονός που πιθανόν να οδηγήσει και σε ρεκόρ συμμετοχής.

ΣΥΡΙΖΑ

Τη μεγάλη συμμετοχή επιβεβαίωσε τόσο η Ράνια Σβίγγου με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ όσο και ο Νίκος Παππάς

«Η συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυναμώνει. Πάμε να διαψεύσουμε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Πάμε για την παράταξη της νίκης», αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Νίκος Παππάς, σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ.

Προσθέτει, δε, ότι θεωρεί αυτονόητο πως εάν χρειαστεί θα υπάρξει παράταση.

Περίπου στις 21:00 θα υπάρχει εικόνα για το 50% των αποτελεσμάτων και γύρω στις 11 το βράδυ θα είναι γνωστό αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει νέο αρχηγό από σήμερα ή θα χρειαστεί και β΄γύρος στις 24 Σεπτεμβρίου.

ΣΥΡΙΖΑ

Την προεδρία του κόμματος διεκδικούν οι Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας οι οποίοι έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της κάλπης.

συριζα

Εφη Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά -Από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

Λίγο πριν από τις 10:30 η Εφη Αχτσιόγλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι.

Αχτσιόγλου

Εξερχόμενη του εκλογικού κέντρου η Εφη Αχτσιόγλου δήλωσε «σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα, μία μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς.Σημαντική ημέρα για τους προοδευτικούς ανθρώπους αυτού του τόπου. Χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά. Θα ανταποκριθούμε στο αίτημά τους για μία καλύτερη ζωή, με ισότητα, ασφάλεια και δικαιοσύνη. Χθες ο κ.Μητσοτάκης μας είπε πως το σχέδιο του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε. Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει».

Νίκος Παππάς: Σήμερα αλλάζουμε, χτίζουμε την παράταξη της νίκης

«Σήμερα ψηφίζουμε, σήμερα αλλάζουμε», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής.

«Συμμετέχουμε», τόνισε ο κ. Παππάς, «για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη, για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδια του. Για να υπερασπιστούμε τη χώρα από τη ΙΧ εξωτερική πολιτική του». «Για να ξεκινήσουμε», σημείωσε, «μια ενωτική πορεία προς τον μετασχηματισμό, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα “χυλό” χωρίς λογοδοσία, μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα με κλειστές πόρτες».
Καταληκτικά ο κ. Παππάς ανέφερε: «Κάνουμε τα ανοίγματα μας, χτίζουμε την ανοικτή δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας, χτίζουμε την παράταξη της νίκης».

πΑΠΠΑς

Στέφανος Τζουμάκας: Έχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας κόμματος πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας

Κάλεσμα προς τα μέλη του κόμματος και κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη, να συμμετάσχει στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «για να αλλάξουμε πορεία», απηύθυνε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Στέφανος Τζουμάκας σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας.

Ανέφερε ειδικότερα: «έχουμε τη δυνατότητα για τη δημιουργία κόμματος πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Για να προτάσσουμε την πολιτική και την οικονομία. Για να απομονώσουμε την αθλιότητα της υποκατάστασης της πολιτικής από τη διαπλοκή και παρασιτικά συμφέροντα. Για να απομονώσουμε φαινόμενα παρακμής, πολιτικού εκφυλισμού και μειοψηφικών πρακτικών στο προοδευτικό κίνημα. Για να αποκαταστήσουμε ξανά την αξιοπιστία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμματος λαϊκού, ως κόμματος εναλλακτικής λύσης. Για τη χώρα, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Έχουμε τις δυνατότητες, μας αξίζει, το μπορούμε».

ΣΥΡΙΖΑ

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κοινωνία, τον κόσμο της Αριστεράς

«Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο Νέας Ιωνίας.

«Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτοε επεσήμανε ότι το σύνθημά του ήταν «αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά», για να συμπληρώσει ότι πιστεύει πως η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη «αν ο κόσμος τη Αριστεράς δείξει αυτά τα αντανακλαστικά που χρειάζεται για να αλλάξει το παράδειγμα που σας είπα».

Τσακαλωτος

Στέφανος Κασσελάκης: «Ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τη χώρα πίσω»

Στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι έφτασε μετά τις 12:30 ο Στέφανος Κασσελάκης όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος έβγαλε σέλφι και αντάλλαξε χειραψίες με τους πολίτες που ήταν στο εκλογικό κέντρο.

«Σας ευχαριστώ πολύ, με συγκινείτε» είπε στους πολίτες ενώ απαντώντας σε μια κυρία από το πλήθος δήλωσε «με τον Αλέξη, για τον Αλέξη». «Ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τη χώρα πίσω» σημείωσε και ζήτησε από αύριο ενότητα.

Ο κ. Κασσελάκης, ευχαρίστησε τους πολίτες και μπήκε στο εκλογικό κέντρο. Παρότι αρκετοί παραχώρησαν την θέση τους, ο ιδιος θέλησε να περιμένει στην ουρά. Μάλιστα, υπογράφοντας τη σχετική φόρμα για να ψηφίσει έκατσε στα γόνατα.

Κασσελακης

Μετά την ψήφο του στην κάλπη ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Είμαι συγκινημένος από την κοσμοσυρροή, είναι πολύς ο κόσμος, κάντε υπομονή. Απρόσμενη η προσέλευση, αξίζει τον κόπο. Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική διακυβέρνηση. Μια σύγχρονη κυβερνώσα αριστερά. Αυτό βλέπει ο κόσμος και έρχεται».

Σωκτάτης Φάμελλος: «Για το μέλλον μας ψηφίζουμε, όχι μόνο για τη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Σωκράτης Φάμελλος άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για το μέλλον μας ψηφίζουμε, όχι μόνο για τη θέση του Προέδρου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πηγή: skai.gr