Αναστάτωση στην πλέον ελληνική συνοικία της Μελβούρνης στο Oakleigh

Κατάστημα πυρπολήθηκε, αυτοκίνητο τραυμάτισε πεζή και ένας διαμαρτυρόμενος πρόσφυγας διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά από συγκοπή.

Αναστάτωση προκλήθηκε από μία σειρά από συμβάντα, μέσα σε λίγες ώρες, στην πλέον ελληνική συνοικία της Μελβούρνης στο Oakleigh.

Κατάστημα πυρπολήθηκε -με ζημιές και σε παραπλήσιες επιχειρήσεις- ένα αυτοκίνητο τραυμάτισε πεζή και ένας διαμαρτυρόμενος πρόσφυγας διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά από συγκοπή

Πιο συγκεκριμένα, ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε για να πυρποληθεί κατάστημα ειδών καπνιστού επί της Station St στο Oakleigh.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει τα καταστήματα που υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά είναι η δεύτερη στον ίδιο χώρο σε λιγότερο από ένα μήνα και έρχεται εν μέσω ενός κυλιόμενου κύματος πυρκαγιών σε καταστήματα ειδών καπνιστού που έχουν συνδεθεί με το παράνομο εμπόριο καπνού στη Βικτώρια.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν στο κατάστημα περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης (σήμερα).

Έφτασαν και βρήκαν ένα κόκκινο Kia να έχει κινηθεί με την όπισθεν προς το διώροφο κατάστημα.

Το αυτοκίνητο είχε αναφλεγεί και οι φλόγες είχαν επεκταθεί στο κατάστημα, αλλά και σε ορισμένα γειτονικά καταστήματα.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν μισή ώρα για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Η βιτρίνα του καταστήματος καταστράφηκε εντελώς από τη φωτιά, η οποία προκάλεσε ζημιές και σε γειτονικά καταστήματα.

Σπασμένα γυαλιά και στάχτη είχαν γεμίσει το δρόμο τη στιγμή που η Αστυνομία έφτασε στο σημείο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πυρκαγιά ξεκίνησε από διπλανό λογιστικό γραφείο, αλλά πιστεύεται ότι το κατάστημα ειδών καπνιστού ήταν ο στόχος.

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στην «Herald Sun» ότι ήταν τρομοκρατημένος από την πυρκαγιά.

«Τι θα γίνουν τα σπίτια μας; Πώς θα ζήσουμε;», αναρωτήθηκε.

«Όλα αυτά με αηδιάζουν…».

«Δεν είναι δίκαιο, είναι απλά ‘μαγειρεμένο’, να πρέπει να ζούμε με τέτοιο φόβο».

Ανάλογες σκέψεις απασχολούν και πολλούς ομογενείς μας.

Επίσης, ιδιοκτήτης καταστήματος που γειτνιάζει με το καμένο κατάστημα έσπευσε να ελέγξει αν το δικό του κατάστημα ήταν ασφαλές, αλλά δε μίλησε στα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόσφυγας μεταφέρεται με το ασθενοφόρο σε πλησιέστερο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΕΠΑΘΕ ΣΥΓΚΟΠΗ

Η αναστάτωση στο κέντρο του Oakleigh συνεχίστηκε μετά από κάποιες ώρες καθώς ένας πρόσφυγας έπαθε συγκοπή στη συνεχιζόμενη διαμαρτυρία αιτούντων ασύλου στο γραφείο της βουλευτή και υπουργού Εσωτερικών, Clare O’Neil.

Ως γνωστόν, δεκάδες Ιρανοί και μερικοί Αφγανοί αιτούντες άσυλο έχουν προχωρήσει σε διαμαρτυρία από την περασμένη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, ζητώντας την επίλυση του καθεστώτος της βίζας τους.

Μάλιστα, την πρώτη ημέρα της κινητοποίησης, οι πρόσφυγες προέβησαν και σε ολιγόωρη κατάληψη του γραφείου της ομοσπονδιακής υπουργού.

Κλήθηκε ασθενοφόρο το πλήρωμα του οποίου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία μετέφεραν τον πρόσφυγα σε νοσοκομείο.

AYTOKΙΝΗΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΠΕΖΗ

Σε ένα άλλο επεισόδιο, αυτοκίνητο παρ’ ολίγον να μπει σε κατάστημα, αλλά τελικά έπεσε πάνω σε διερχόμενη πεζή, στη γωνία του Eaton Mall όπου βρίσκεται η Bank of Sydney, απέναντι από το γνωστό ζαχαροπλαστείο Nikos.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός αντί να πατήσει φρένο πάτησε γκάζι, χτυπώντας τη διερχόμενη γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έγινε γνωστή.

Ντόπιοι δήλωσαν αγανακτισμένοι για το ότι τα πεζοδρόμια της περιοχής δεν έχουν κολονάκια.

Πηγή: neoskosmos.com