Μάνα και κόρη, ομογενείς από το Μπρούκλιν, υποψήφιες σε δήμους της Ελλάδος

 οικογένεια Ζαχαρέα, από το Μπρούκλιν. Από αριστερά, οι: Τζούλια, Μαρία, Αντώνης και Νικόλ Ζαχαρέα. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΖ. ΖΑΧΑΡΕΑΣ στον ΕΚ

Δύο ομογενείς, μάνα και κόρη, από το Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης, είναι υποψήφιες για τα Δημοτικά Συμβούλια σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος. Εδώ και χρόνια είναι μόνιμα εγκατεστημένες με τις οικογένειές τους στη γενέτειρα.

Πρόκειται για την Τζούλια Ζαχαρέα – Σάλτα, η οποία κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Δυτικής Μάνης, με τον συνδυασμό του Αλέξη Ρουτζούνη, που είχε διατελέσει παλαιότερα αντιδήμαρχος. Η κόρη της, Νικόλ Ζαχαρέα, είναι υποψήφια με το συνδυασμό του σημερινού δημάρχου Κορυδαλλού, Νίκου Χουρσαλά.

Η δεύτερη κόρη της κ. Ζαχαρέα, Μαρία, τελείωσε το Φορτ Χάμιλτον Χάι Σκουλ του Μπρούκλιν και το Πέις Γιουνιβέρσιτι της Ν. Υόρκης και είναι στέλεχος στο πολιτικό γραφείο του ευρωβουλευτή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Και οι δύο κόρες της κ. Ζαχαρέα είναι παντρεμένες και έχουν παιδιά.

«Περάσαμε αξέχαστα χρόνια στο Μπέιριτζ του Μπρούκλιν με άλλους ομογενείς που  αγαπήσαμε και μας αγάπησαν», είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» η κ. Ζαχαρέα. «Σε όλους τους φίλους και γνωστούς στέλνω χαιρετισμούς. Θα μου μείνουν αξέχαστες οι συντροφιές που κάναμε με τους άλλους Ελληνες στο Μπέιριτζ».

H Tζούλια Ζαχαρέα-Σάλτα. Από το Μπέιριτζ του Μπρούκλιν, υποψήφια στο Δήμο της Δυτικής Μάνης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΖ. ΖΑΧΑΡΕΑΣ στον ΕΚ

Η κ. Ζαχαρέα διατηρεί ακόμα επαφές με αρκετούς από τους γνωστούς της στο Μπρούκλιν. «Ζητώ την υποστήριξη εκείνων που είναι από τη δική μας περιφέρεια, ή που μπορούν να μιλήσουν για ‘μας σε συγγενείς και γνωστούς τους. Εχουμε χρέος να φτιάξουμε κάτι καλύτερο στην πατρίδα μας».

Η κ. Ζαχαρέα, γεννήθηκε στο χωριό Υψηλάντη της Λειβαδιάς, αλλά διαμένει στη Μάνη.

«Κατοικώντας τα τελευταία 15 χρόνια στο χωριό του συζύγου μου, Αντώνη, διαπίστωσα ότι η κοινωνική βοήθεια, κυρίως προς τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους συνανθρώπους μας, είναι ανύπαρκτη», τόνισε. «Με στενοχωρούσε πάντα αυτή η κατάσταση. Εχω αδυναμία στην τρίτη ηλικία, επειδή έχω διάφορα βιώματα. Αρχισα, λοιπόν, να κάνω συντροφιά σε μοναχικούς και υπέργηρους συνανθρώπους μας. Το χαμόγελό τους και οι ευχές τους με αποζημίωναν».

Η ίδια, όπως είπε, μετέφερε στην Καλαμάτα, ανθρώπους που χρειάζονταν εγχείρηση. Ηταν περιπτώσεις ατόμων με σπασμένο χέρι, με σπασμένο ισχίο, με εγκαύματα. Τους είχε μεταφέρει, εθελοντικά πάντοτε, στο Κέντρο Υγείας Αρεοπόλεως και στο Νοσοκομείο Σπάρτης. «Συνάντησα δραματικές περιπτώσεις», πρόσθεσε. «Μέχρι και νεκρούς ανθρώπους έχω βρει στα σπίτια τους, όταν τους είχα πάει το καθημερινό τους φαγητό».

Με την ευκαιρία αυτή, η κ. Ζαχαρέα, ανέφερε την περίπτωση μιας Ελληνοαμερικανίδας που παλαιότερα διέμενε στο Ντιτρόιτ της πολιτείας Μίσιγκαν. Είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αμερική. Ηταν χήρα και έμενε μόνη της στο χωριό. «Μου είχε ζητήσει να την πάω στην Καλαμάτα για κάποια δουλειά της», είπε η κ. Ζαχαρέα. «Οταν τελειώσαμε, καθίσαμε κάπου να πιούμε καφέ. Είδα τόση χαρά στο πρόσωπό της, κοιτάζοντας τριγύρω. Δυστυχώς, την βρήκαν νεκρή στο σπίτι της, μόνη και έρημη, όταν κάποια μέρα της πήγα φαγητό».

Στα βήματα της μητέρας της. Η Νικόλ Ζαχαρέα, αστέρι του αθλητισμού, είναι υποψήφια στο Δήμο Κορυδαλλού.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Ν. ΖΑΧΑΡΕΑΣ στον ΕΚ

Η κ. Ζαχαρέα τόνισε ότι όλα αυτά την ευαισθητοποίησαν περισσότερο και αποφάσισε να βοηθήσει. «Τα χωριά μας ερημώνουν και μένουν μόνο οι υπερήλικες», τόνισε.

Συμπλήρωσε δε ότι οι ελλείψεις είναι πολλές και ο δήμος τους υστερεί σε έργα.

«Αποφάσισα, λοιπόν, να συστρατευθώ και να βοηθήσω με την παράταξή μας, που έχει σύνθημα ‘Συνεργασία για τη Δυτική Μάνη’ και αποτελείται από άξια άτομα’».

Εξάλλου, η Νικόλ Ζαχαρέα, που γεννήθηκε το 1975, κατάγεται από τη Λαγκάδα Μάνης και μεγάλωσε στη Ν. Υόρκη, όπου τελείωσε το Δημοτικό, εξέφρασε τη μεγάλη αγάπη της για την Αμερική.

«Από νεαρή ηλικία με κέρδισε ο αθλητισμός, για τις αξίες και τα ‘πιστεύω’ που προωθεί και προάγει και, πιο συγκεκριμένα, το βόλεϊ», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα». Διετέλεσε αρχηγός της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, αλλά και παίχτρια της Εθνικής Ελλάδος κορασίδων-νεανίδων. Στην αρχή, είχε διατελέσει πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου της Λαγκάδας. Ως μητέρα δύο αγοριών, βρήκε την ευκαιρία να προσφέρει στα παιδιά και διετέλεσε πρόεδρος του 12ου Σχολείου Κορυδαλλού. Το 2020 πρόσφερε τις υπηρεσίες της, ως μέλος του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού. «Αυτή η θέση μου έδωσε την ευκαιρία να συνδυάσω την αγάπη μου για τον αθλητισμό, με την αγάπη μου για τα παιδιά, μέσω της υλοποίησης της Δράσης ‘Ο Κορυδαλλός πάει γήπεδο’, έτσι ώστε τα παιδιά του Δήμου μας να έλθουν ένα βήμα πιο κοντά στα ιδεώδη του αθλητισμού», υπογράμμισε. Το 2022 συστάθηκε για πρώτη φορά η Ελληνική Ομοσπονδία Τροχοσανίδας (skateboarding) στην οποία ανέλαβε Αντιπρόεδρος.

«Βλέποντας την καθημερινή προσπάθεια και τον αγώνα του Δημάρχου μας, Νίκου Χουρσαλά, για την επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων του Δήμου μας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, αποφάσισα να συνδράμω στην προσπάθεια αυτή», κατέληξε η Νικόλ Ζαχαρέα.

Πηγή:ekrikas.com