Reuters: Παραπέμπονται για διαφθορά ο γερουσιαστής Μενέντεζ και η γυναίκα του- Τι απαντάει

Το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν παρέπεμψε το ζεύγος Μενέντεζ με την κατηγορία ότι δέχτηκαν δωροδοκίες χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα την επιρροή του Μενέντεζ προς τη Γερουσία

Το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν παρέπεμψε το ζεύγος Μενέντεζ με την κατηγορία ότι δέχτηκαν δωροδοκίες χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα την επιρροή του Μενέντεζ προς τη Γερουσία

Οαμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Ρόμπερτ Μενέντεζ, παραπέμπεται για το αδίκημα της δωροδοκίας που σχετίζεται με τις επαφές του με τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, ανέφεραν την Παρασκευή ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν παρέπεμψε το ζεύγος Μενέντεζ με την κατηγορία ότι δέχτηκαν δωροδοκίες χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα την επιρροή Μενέντεζ προς τη γερουσία προς όφελος των επιχειρηματιών, αλλά και της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

Μενέντεζ: Δυνάμεις στο παρασκήνιο προσπαθούν να με φιμώσουν

Πριν από λίγο ο Μπομπ Μενέντεζ τοποθετήθηκε στο ζήτημα της παραπομπής του, λέγοντας:

“Για χρόνια, δυνάμεις στο παρασκήνιο προσπαθούν επανειλημμένα να σιγήσουν τη φωνή μου και να σκάψουν το πολιτικό μου τάφο. Από τότε που αυτή η έρευνα διέρρευσε σχεδόν έναν χρόνο πριν, υπήρξε μια ενεργή εκστρατεία δυσφήμισης με ανώνυμες πηγές και υπαινιγμούς για να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον αναπομπής όπου δεν υπάρχει.
Οι υπερβολές αυτών των εισαγγελέων είναι προφανείς. Έχουν παραποιήσει τον φυσιολογικό έργο ενός γραφείου του Κογκρέσου. Σα να μη φτάνουν οι ψευδείς κατηγορίες εναντίον μου, έχουν επιτεθεί και στη σύζυγό μου για τις φιλικές σχέσεις που είχε πολύ πριν από τη γνωριμία μας.
Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτήν την εκστρατεία απλώς δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας πρώτης γενιάς Λατινοαμερικανός από ταπεινές αρχές μπορεί να ανέβει στο αξίωμα του Αμερικανού Γερουσιαστή και να υπηρετήσει με τιμή και αξιοπρέπεια. Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στους ευρύτερους πολιτικούς τους στόχους.
Έχω κατηγορηθεί ψευδώς και προτού επιτρέψω στις δυνάμεις της εξουσίας να με κατατροπώσουν, οι πολίτες του Νιου Τζέρσεϊ είχαν τη δυνατότητα να διακρίνουν ότι ήμουν αθώος. Έχω εργαστεί καθημερινά για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους με το να αγωνίζομαι για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας, την αναβάθμιση των υποδομών και τη μείωση των δαπανών για τις οικογένειες του Νιου Τζέρσεϊ. Επίσης, είμαι ακλόνητος απέναντι σε δικτάτορες σε όλο τον κόσμο – είτε αυτοί βρίσκονται στο Ιράν, την Κούβα, την Τουρκία ή αλλού – αγωνιζόμενος εναντίον των δυνάμεων του κατευνασμού και στέκοντας στο πλευρό εκείνων που υπερασπίζονται την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Συνεχίζω να επικεντρώνομαι στο να συνεχίσω αυτό το σημαντικό έργο και δεν θα αποσπαστώ από τις αβάσιμες κατηγορίες.
Στους υποστηρικτές μου, τους φίλους και την κοινότητα συνολικά, σας ζητώ να θυμηθείτε τις άλλες φορές που οι εισαγγελείς δεν κατάλαβαν σωστά και να διατηρήσετε την κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η υπόθεση θα λυθεί με επιτυχία όταν παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα και οι συμπολίτες μου του Νιου Τζέρσεϊ θα το δουν αυτό όπως είναι.”

Πηγή: reuters/ skai.gr