Έλληνες ομογενείς Σίδνεϋ – Παλαίμαχοι Ολυμπιακού

Ακόμη πιο «κοντά» το Σύδνεϋ με τον Πειραιά έφερε ο αθλητισμός, έπειτα από τον αγώνα ποδοσφαίρου που έδωσαν μεταξύ τους η ομάδα της Ελληνικής ομογένειας παλαίμαχων της δεύτερης μεγαλύτερης σε ελληνισμό πόλης της Αυστραλίας και του Ολυμπιακού την περασμένη Δευτέρα στο γήπεδο της Βουλιαγμένης.

Πριν την έναρξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε μία σύντομη, όσο και συγκινητική τελετή στο πλαίσιο της οποίας, έγιναν μία σειρά από βραβεύσεις σε ανθρώπους με έμπρακτη προσφορά τόσο στον αθλητικό χώρο όσο και στην ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας.Μεταξύ αυτών που βραβεύθηκαν ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο οποίος τυγχάνει επίσης και Chairman της ποδοσφαιρικής ομάδας «Ελλάς Μελβούρνης» που αγωνίζεται στο Premiership στο NPL Βικτώριας.

Το γενικό πρόσταγμα της εκδήλωσης είχε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού κ. Αντώνης Γλύκας, ενώ την αναμέτρηση παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης Βάρης πατήρ Αντώνιος Χρήστου, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ελληνικής ομογένειας του Σίδνεϊ Παναγιώτης Σαρικάκης, η πρόεδρος και το ΔΣ της Ουνέσκο ΝΠ Σούλα Κοκολέτσου και ο διευθυντής ΕΚΕ της ΠΑΕ Ολυμπιακός Νίκος Γαβαλάς.

Για την ιστορία στο αγωνιστικό κομμάτι οι βετεράνοι του Ολυμπιακού επικράτησαν επί της ομάδας των βετεράνων ομογενών του Σύδνεϋ με σκορ 5-4. Για τον Ολυμπιακό μέρος στον αγώνα πήραν ορισμένοι από τους ποδοσφαιριστές θρύλους των περασμένων δεκαετιών και πιο συγκεκριμένα οι:

Αρβανίτης, Κωστούλας, Βαμβακούλας, Σιδέρης, Καλαμάρας, Ζαραδούκας. Μπονόβας Τσιαντάκης, Λουτσιάνο, Κοκολάκης, Καλύκας, Κασδοβασίλης, Καλύβας, Γεωργουδάκης, Λύγκος, Κοτίτσας, Χ. Καλτσάς, Γλύκας, Κωττάκης, Βασιλειάδης, Κ. Καλτσάς, Μαντάσης, Συμεωνίδης, ενώ την αποστολή συμπλήρωσαν και οι Κελεσίδης, Σιώκος, Αγγελής, Σταυρόπουλος, Πλακίδης, Δαμιανίδης, Σταμάτης, Νικητέας, Λάλας, Παναούσης, Κριμιτζάς, Κουμαριας, Σορώτος, Κασελίμης, Σκορδαλιός, Φώσκολος και Γαϊτανάρος.

Αντίστοιχα για της ομάδα του Σίδνεϋ αγωνίστηκαν οι:

Pupovac, Jafar, Andreou, Kalogeras, Bideau, Papoutsis, Plataniotis, Agiasotis, Karavatakis, Andrios, Petratos, Sarikakis, Kyriazopoulos, Sultan, Pontidas, Xenakis, S. Kladis, A. Kladis και Lykourentzos, με προπονητή τον κ. Peter Sarikakiς.

Πηγή: ΕΡΤ/Κατερίνα Χούμπα