Oakleigh Grammar: Διατηρούμε τους ισχυρούς πυλώνες της Χριστιανικής Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού

Αυτό αναφέρεται στην απάντηση του κολλεγίου μετά την επιστολή διαμαρτυρίας της Παμμακεδονικής για την ανάρτηση της σημαίας της Β. Μακεδονίας

Τις τελευταίες μέρες, ορισμένοι ομογενείς διαμαρτύρονται γιατί το Oakleigh Grammar ανάρτησε την σημαία της Β. Μακεδονίας (έστω για μια ώρα) την ημέρα της επετείου της ανεξαρτησίας του συγκεκριμένου κράτους.

Ο “Νέος Κόσμος” ζήτησε μια δήλωση από τους υπεύθυνους του Oakleigh Grammar για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Σε γραπτή τους δήλωση αναφέρουν:

“Το 2011, το Oakleigh Grammar πήρε την ενσυνείδητη και τολμηρή απόφαση να “ανοίξει” το εκπαιδευτικό του ίδρυμα για να καλωσορίσει, να γαλουχήσει και να φροντίσει όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ανεξάρτητα από το χρώμα, το θρήσκευμα ή τη φυλή τους, συνεχίζοντας παράλληλα να διαφυλάσσει και να διατηρεί τους ισχυρούς πυλώνες της Χριστιανικής Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, που έχουν γίνει πραγματικά σεβαστοί και αγαπητοί από την κοινότητά μας.Σήμερα είμαστε υπερήφανοι για την ποικιλόμορφη πολυπολιτισμική οικογένεια του Oakleigh Grammar, που αποτελείται από πάνω από χίλιους εκπαιδευτικούς και άλλο προσωπικό του σχολείου μας και μαθητές, οι οποίοι εκπροσωπούν πάνω από 40 διαφορετικές εθνικότητες.

Για να επιτύχουμε την ενσωμάτωση όλων των μαθητών κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού, αποφασίστηκε να κυματίζουν οι σημαίες των εθνών προέλευσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού μας στις αντίστοιχες εθνικές ημέρες, μέσα σε κλίμα αρμονίας και ειρήνης και σε αναγνώριση της πολυπολιτισμικής μας κοινότητας.

Δεν υπήρξε καμία πρόθεση προσβολής ή ασέβειας και, πράγματι, η πρακτική αυτή έχει αγκαλιαστεί ολόψυχα από την κοινότητα που υπηρετούμε, εν Χριστώ και σε πνεύμα Αγάπης και Ενότητας”.

Την ίδια στιγμή η Παμμακεδονική Ένωση σε επιστολή της προς τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Μετά λύπης λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουμε μαζί σας σαν  πνευματικός μας πατέρας, ώστε να διαμαρτυρηθούμε για την συνεχόμενη ανθελληνική τροπή που παίρνει το παλαί ποτέ Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο των Αγίων Αναργύρων, το οποίο μετονομάσθη σε Oakleigh College.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, η διεύθυνση του Κολλεγίου ανήρτησε τη σημαία των Σκοπίων σε περίοπτη θέση στο χώρο του Κολλεγίου, ώστε να εορτάσει, όπως πληροφορούμαστε, την επέτειο της ανεξαρτησίας του κρατιδίου αυτού, προκαλώντας την δυσφορία όχι μόνο των μαθητών και γονέων του σχολείου, αλλά και των κατοίκων της «ελληνοπρεπέστατης» όπως την αποκαλείτε εσείς, περιοχής, και όλης της παροικίας.

Ως δικαιολογία για την προκλητική και ανθελληνική αυτή πράξη, αναφέρθηκε ότι η ανάρτηση της σημαίας έγινε ώστε να ικανοποιήσει τους Σκοπιανικής καταγωγής μαθητές του σχολείου, ενώ στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν τέτοιοι μαθητές στο Κολλέγιο.

Λυπούμε θα βαθύτατα εφόσον θα περιμέναμε από τους φορείς και τα ιδρύματα της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής να προβάλλουν τις αξίες του Γένους μας κι όχι αυτές των σφετεριστών και των παραχαρακτών της ένδοξης μας ιστορίας.

Σημειώνουμε ότι παρά τη συνθήκη των Πρεσπών και την αποκατάσταση της Αρχιεπισκοπής της Αχρίδος, οι Σκοπιανοί εδώ στην Μελβούρνη συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον Ήλιο της Βεργίνας ως σύμβολο της ταυτότητάς τους.

Η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας Σεβασμιώτατε, από τον καιρό της ίδρυσής της, έχει καταβάλλει ανένδοτο αγώνα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και την προάσπιση των ελληνικών αξιών και συμφερόντων, συστρατεύοντας όλες τις δυνάμεις της παροικίας μας.

Πάντοτε είχαμε την Ιερά μας Αρχιεπισκοπή στο πλευρό μας. Σας παρακαλούμε όπως λάβετε τα ανάλογα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το λυπηρό συμβάν.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Μετά τιμής,

Δημήτριος Μηνάς

Πρόεδρος

Νικόλαος Λαλόπουλος

Γραμματέας”