Κρήτη: Νέα ένταση στο Ηράκλειο – Πετροπόλεμος και χημικά στο κέντρο της πόλης

Ηράκλειο.- Επεισόδια σημειώθηκαν ξανά στο κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης. Αυτή τη φορά αργά το βράδυ της Κυριακής άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με την ρίψη δακρυγόνων στο κέντρο της πόλης.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα cretalive.gr, η συμπλοκή φέρεται να έγινε κυρίως στην οδό Βύρωνος αλλά και σε γύρω δρόμους κι εκτιμάται ότι τα νέα επεισόδια συνδέονται με την εκκένωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από την Αστυνομία της υπό κατάληψη πρώην κλινικής Ευαγγελισμός που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ένα κτίριο το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη για περισσότερα από 20 χρόνια, από τον Μάιο του 2002.

Πλέον σημειώνεται ότι τόσο το κτίριο του Ευαγγελισμού, όσο και πολιτικά γραφεία φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις (αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης) νωρίς το πρωί του Σαββάτου έκαναν έφοδο στο κτίριο του Ευαγγελισμού, και μέσα εντοπίστηκαν 10 άτομα που συνελήφθησαν, χωρίς να προβάλλουν αντίσταση.

Ένα άτομο που αποπειράθηκε να διαφύγει, πήδηξε από ταράτσα στο δρόμο, από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, με εισαγγελική εντολή.

Λίγες ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στο κέντρο του Ηρακλείου από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που επιχείρησαν να εισέλθουν σε χώρο όπου ήταν σε εξέλιξη ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επικράτησε ένταση, ενώ έγινε και ρίψη δακρυγόνων, ενώ συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, χωρίς επεισόδια, έγινε και το βράδυ του Σαββάτου.

 

Πηγή: enikos.gr