Δελής: H έξαρση της εγκληματικότητας στη Σουηδία έχει βαθιές ρίζες

Για την έκρηξη της εγκληματικότητας στη Σουηδία μίλησε ο Σωτήρης Δελής, π. βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος των Μετριοπαθών την περίοδο 2014-2019, στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας και στην εκπομπή Η Παγκόσμια Φωνή μας με τους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη.

Η Σουηδία, η οποία θεωρείται χώρα-πρότυπο για το κοινωνικό κράτος από πολλούς, είναι πρώτη σε θανάτους από πυροβολισμούς στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση ανα 1 εκατ. κατοίκους.

Ο κ. Δελής αποδίδει την αύξηση της εγκληματικότητας στην πολιτική των ανοικτών συνόρων που υιοθέτησαν τα κόμματα εξουσίας της Σουηδίας εδώ και χρόνια.

Ο ίδιος αναφέρει ότι οι εγκληματικές δραστηριότητες ξεκίνησαν πριν από 12-15 χρόνια και απλά τώρα βλέπουμε την κορύφωση τους. Δυο  κυρίως συμμορίες ανταγωνίζονται η μια την άλλη για την πρωτοκαθεδρία και η μεν μια έχει αρχηγό ένα Τούρκο, η δε άλλη κάποιον που αποκαλείται «‘Ελληνας».

Ο κ. Δελής αναφέρει ότι οι Σουηδοί πολιτικοί προσπαθούσαν επι χρόνια να αποκρύψουν αυτή την κατάσταση για να μην αμαυρωθεί η διεθνής εικόνα της χώρας.

Ο ίδιος θυμάται ότι το 2016 μαζί με συναδέλφους του στο Κοινοβούλιο ζήτησαν τη συνδρομή του στρατού για να αντιμετωπισθεί η εγκληματικότητα, δηλαδή αυτό που γίνεται τώρα. ‘Ομως, τους κατηγόρησαν και τους είπαν μισάνθρωπους και ακραίους.

Αυτός ήταν ο ένας από τους δυο λόγους για τους οποίους αποχώρησε από την ενεργό πολιτική καθότι ήλθε σε σύγκρουση με το κόμμα του. Ο άλλος ήταν οι θέσεις του εναντίον της Τουρκίας καθώς θεωρήθηκε δάκτυλος των Αθηνών, υποστηρίζει.

Ο κ. Δελής ισχυρίζεται, επικαλούμενος  αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών της Σουηδίας, ότι το αιματοκύλισμα θα συνεχισθεί γιατί «μπλέξαμε και τις καινούργιες γενιές.» Τα παιδιά που εκτελούν τις εντολές των αρχηγών των συμμοριών είναι από 10 έως 17 και είναι παιδιά μεταναστών που προέρχονται από Αφγανιστάν, Αφρική και Μέση Ανατολή, προσθέτει.

Οι πυροβολισμοί, οι ανατινάξεις και οι δολιοφθορές εκτείνονται σε ολόκληρη την χώρα αλλά επικεντρώνονται κυρίως στη Στοκχόλμη, στο Μάλμε και στο Γκέτενμποργκ, τονίζει.

Πηγή:ertnews.gr