Διαγόρας Ρόδου-Παναιτωλικός: Πρόκριση «θρίλερ» των φιλοξενουμένων μετά από 14 πέναλτι!

Ο Παναιτωλικός τα… χρειάστηκε στη Ρόδο, όμως «λύγισε» τον Διαγόρα στη διαδικασία των πέναλτι με επί μέρους σκορ 3-4 (1-1 κανονική διάρκεια), ενώ στη «ρώσικη ρουλέτα» έγιναν 14 εκτελέσεις!

Ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν το σημερινό (11/10) παιχνίδι της Ρόδου, όπου ο Παναιτωλικός πήρε με.. περιπετειώδη τρόπο το «εισιτήριο» για τους «16» του Novibet Κυπέλου Ελλάδος. Η κανονική διάρκεια αλλά και η παράταση του αγώνα του με τον Διαγόρα έληξε ισόπαλη 1-1, όμως στα πέναλτι επικράτησε με επιμέρους σκορ 4-3 και συνεχίζει στον θεσμό.

Ο Γιάννης Πετράκης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε ορισμένους παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ ως τώρα και ξεκίνησε με τον Στεργιάκη στο τέρμα, τους Μ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Στάγιτς στα στόπερ, τον Λιάβα δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Μπαλντασάρα, Ξενιτίδη, Χουάνπι στον άξονα και τους Φ. Ντουάρτε, Βοϊλη επιθετικό δίδυμο.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Γκάτα στο 16’, οι γηπεδούχοι με τον Φ. Ντουάρτε στο 18’ ύστερα από συνδυασμό των Μπαλντασάρα, Χουάνπι και τελικά τα «καναρίνια» άνοιξαν το σκορ με τον Βοϊλη στο 25’, ύστερα από ωραία ανάπτυξη των Μπαλντασάρα, Τορεχόν. Οι Ροδίτες όμως «απάντησαν» άμεσα και ισοφάρισαν στο 30’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μανιά, ενώ η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του Γκάτα από τον Μπρούνο Ντουάρτε. Μέχρι την ανάπαυλα οι «κυανοκίτρινοι» είχαν ορισμένες καλές στιγμές (π.χ. με μία κεφαλιά του Λιάβα), αλλά το 1-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μισό ήταν πολύ κακό, το παιχνίδι δεν διέθετε ρυθμό και πλην ενός επικίνδυνου σουτ του Φ. Ντουάρτε που μπλόκαρε ο Αυγερινός, δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Ετσι οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες στην παράταση ο Παναιτωλικός

Οπου στα πρώτα της λεπτά (95’) τα «καναρίνια» άγγιξαν το γκολ όταν σε στατική φάση και κόντρες ο Μπρούνο Ντουάρτε πήρε εξ’ επαφής την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Μάλιστα αμέσως μετά (97’) η σέντρα σουτ του Χατζηθεοδωρίδη σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονταν ιδιαίτερα δραστήριοι. Μάλιστα στο 100’ «φλέρταραν» ξανά με το 1-2, αλλά ο Αυγερινού απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Μλάντεν και έτσι σε διάστημα τριών λεπτών ο Παναιτωλικός απώλεσε τρεις μεγάλες ευκαιρίες!

Λίγο πριν το φινάλε και του έξτρα χρόνου (117’) ο Μπαλντασάρα βρέθηκε επίσης σε θέση βολής, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Το 1-1 παρέμεινε και… τον λόγο πήραν τα πέναλτι. Εκεί έσπασαν… καρδιές και από τις συνολικά 14 εκτελέσεις εύστοχες ήταν μόνο οι επτά! Ο Παναιτωλικός βρήκε τέσσερις φορές στόχο, ο Διαγόρας μόνο τρεις ελέω του γκολκίπερ Στεργιάκη που έκανε δύο αποκρούσεις και έτσι πήρε την πρόκριση.

Η σειρά των πέναλτι

Μλάντεν 0-1
Μανιάς Απόκρουση Στεργιάκη
Μπαλντασάρα Αουτ
Μανωλάκης 1-1
Λιάβας 1-2
Πάρντο 2-2
Χατζηθεοδωρίδης 2-3
Μασούρας Αουτ
Πέρες Απόκρουση Αυγερινού
Τσιαντούλας 3-3
Μπουζούκης Απόκρουση Αυγερινού
Φέκκας Δοκάρι και Αουτ
Μπ. Ντουάρτε 3-4
Νικολής Απόκρουση Στεργιάκη