Καθυσυχαστικός εμφανίσθηκε μετά τα νέα, 3,8 Ρίχτερ στη Λαυρεωτική ο Άκης Τσελέντης

Καθυσυχαστικός εμφανίσθηκε μετά τα νέα, 3,8 Ρίχτερ στη Λαυρεωτική,  στην εκπομπή “Αταίριαστοι” στον SKY ,ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,  Άκης Τσελέντης, επισημαίνοντας ότι αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται αισθητοί στο σύνολο του Λεκανοπεδίου λόγω απόστασης, μικρούς εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης., Τόνισε δε ότι η συγκεκριμένη περιοχή “δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς”.

Η ανάρτηση:

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
==>10:00am ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ SKY
==>10:20am ΕΡΤ
Στης 6:35 σήμερα το πρωί είχαμε ένα μικρό σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 8 χλμ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 13,4 χλμ.
Έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα και έχουμε σεισμούς μικρού μεγέθους αλλά λόγο απόστασης, μικρού εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης γίνονται αισθητοί στο σύνολο του λεκανεπεδίου·
Τι σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς.
Εκτιμώ ότι δεν έχουνε θέμα αλλά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει πυκνώσει τα όργανα του στην περιοχή και παρακολουθεί την όλη εξέλιξη της ακολουθίας με μεγάλη ακρίβεια.»

Δείτε την ανάρτηση

Με στοιχεία από in.gr