Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου η παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ στο Τορόντο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, η φετινή παρέλαση για την επέτειο του “ΟΧΙ” θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου στις 1:30 μ.μ ώρα Καναδά. Το σημείο συνάντησης της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο είναι στη γωνία Danforth Ave & Donlands Ave.

“Η Επέτειος του «ΟΧΙ» μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία. Σημειώνεται ότι πολλές ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως γιορτάζουν την Επέτειο του ΟΧΙ” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους στο Facebook.

Η Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1909 και εκπροσωπεί πάνω από 150.000 Καναδούς πολίτες ελληνικής καταγωγής στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο. Ο ρόλος της κοινότητας υπήρξε καθοριστικός για την κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική υποστήριξη των Ελλήνων μεταναστών. Σήμερα, 114 χρόνια μετά προάγει τον Ελληνικό πολιτισμό, την ελληνόγλωσση παιδεία, την κληρονομιά, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας με προγράμματα σχολικής εκπαίδευσης, πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες που υποστηρίζουν την ελληνική παροικία.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/