Το γλέντι της Ενωσης Ευρυτάνων «Το Καρπενήσι»

Γλέντι και παραδοσιακοί χοροί κατά τη διάρκεια του Ευρυτανικού Γλεντιού της Eνωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Καρπενήσι», που πραγματοποιήθηκε στο «Terrace on the Park». Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»

 

Νέα Υόρκη.-Με ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου το καθιερωμένο γλέντι της Ενωσης Ευρυτάνων «Το Καρπενήσι», σε αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου «Terrace on the Park».

Επρόκειτο για την πρώτη ανοικτή εκδήλωση της Ενωσης Ευρυτάνων μετά την τριετή παύση της πανδημίας, με τα μέλη να κάνουν μια πρώτη προσπάθεια να συγκεντρωθούν ξανά και να επανεκκινήσουν πιο δυναμικά τις δραστηριότητες του Συλλόγου, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, κατά την οποία οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι προσπαθούν να σταθούν όρθιοι και να προσελκύσουν τα νεότερα μέλη.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος της Ενωσης Ευρυτάνων «Το Καρπενήσι», Φάνης Τσιαμτσούρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι Ευρυτάνες της Νέας Υόρκης βρέθηκαν ξανά όλοι μαζί, ευχαριστώντας, παράλληλα, όλους όσοι συνεισέφεραν στο Λεύκωμα της εκδήλωσης, που αποτελεί και μια σημαντική πηγή εσόδων για τον Σύλλογο.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ευρυτάνων, Φάνης Τσιαμτσούρης, κατά τον χαιρετισμό του προς τα παρευρισκόμενα μέλη. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνεισέφεραν με διαφημίσεις και ευχές στο Λεύκωμα του Συλλόγου το οποίο ήταν επικερδές. Σας ευχαριστώ για την αγάπη που δείξατε απέναντι στον Σύλλογο. Είναι πολλοί που λένε ότι οι Σύλλογοι πεθαίνουν. Εγώ δεν το πιστεύω. Είμαι σίγουρος πως ούτε εσείς το πιστεύετε, διότι αν το πιστεύατε δεν θα ήσασταν εδώ απόψε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιαμτσούρης.

Η βραδιά στο «Terrace on the Park» έδινε ιδιαίτερη έμφαση στο Δημοτικό Τραγούδι και, για αυτόν τον λόγο, δεν υπήρχε κάποιο παράλληλο ευρύ πρόγραμμα με ομιλίες, βραβεύσεις και άλλες τοποθετήσεις, πριν από το δείπνο. Αντίθετα, το κοινό, ευθύς εξ αρχής, είχε την ευκαιρία να ακούσει από κοντά το κλαρίνο του Δημήτρη Καρακώστα, αλλά και τον 16χρονο Κωνσταντίνο Τσαμαδό, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα από την συμμετοχή του στην εκπομπή «Ελλάδα έχεις Ταλέντο», όπου και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Από αριστερά: Αντώνης Βαρθολομαίος, Γιάννης Πασσιάκος, Μαρία Βαρθολομαίου, Ασπασία Τσαμτσούρη,
Θεοφάνης Τσαμτσούρης, Ελένη Κοντογιάννη, Κώστας Κατσάνος, Αλέκα Τσινιά, Γιάννης Νικολόπουλος,
Δημήτριος Καρανίκας, Κωνσταντίνος Κοκκορώνης, Γιάννης Πασσιάκος και Γιάννης Τσατσαρώνης. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»

«Εχουμε φέρει τον Δημήτρη Καρακώστα στο κλαρίνο από την Ελλάδα και τον μικρό τον Κωνσταντίνο Τσαμαδό, ο οποίος είναι γνωστός από την εκπομπή ‘Ελλάδα έχεις Ταλέντο’. Είπαμε μετά τον κορωνοϊό να κάνουμε μια αντάμωση. Ημασταν ένας δυναμικός σύλλογος, αλλά μετά την πανδημία έχουμε χαθεί και γίνεται προσπάθεια να βρεθούμε πάλι. Το σημερινό είναι μια ευκαιρία και έχουμε αρκετή παρουσία της νεολαίας», ανέφερε, εκ μέρους των διοργανωτών, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Κατσάνος.

Το κοινό, είχε την ευκαιρία να ακούσει από κοντά το κλαρίνο του Δημήτρη Καρακώστα, και τον 16χρονο Κωνσταντίνο Τσαμαδό,
που έγινε γνωστός από το «Ελλάδα έχεις Ταλέντο». Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»

Οπως επεσήμανε ο κ. Κατσάνος, παρά το γεγονός ότι η διατήρηση ενός εθνικοτοπικού συλλόγου δεν είναι εύκολη, θα γίνει προσπάθεια, με αρχή την εκδήλωση του Σαββάτου, να δραστηριοποιηθεί περαιτέρω ο Σύλλογος και να γίνει άνοιγμα στη νεολαία, που είναι το ζητούμενο για την επόμενη ημέρα.

Πηγή:ekirikas.com