Βενιζέλειο Κρήτης: Ο Μ. Χρυσοχοΐδης «ξήλωσε» τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

Είναι η τρίτη καρατόμηση Διοικητικού Συμβουλίου Νοσοκομείου του ΕΣΥ μέσα σε ένα μήνα.

Άστραψε και βρόντηξε ξανά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μετά την επίσκεψη του, χθες,  στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο υπουργός Υγείας προχώρησε με δραστικά μέτρα στην παύση από τα καθήκοντά τους τον Διοικητή και την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει χθες ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει μόνος του την κρίσιμη ώρα της ανάγκης του ενώ ζήτησε συγνώμη για τις αναβολές χειρουργείων που έλαβαν χώρα στο νοσοκομείο το προηγούμενο διάστημα.

Ανέφερε συγκεκριμένα πως η κατάσταση αυτή δεν είναι αποδεκτή από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Έχουμε τη βούληση και τη γνώση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, έχουμε τη βούληση και τη γνώση να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, για να στηρίξουμε το ιατρικό, το νοσηλευτικό αλλά και το λοιπό προσωπικό που κάνει τη δουλειά του ώστε με αξιοπρέπεια να λύνουν τα θέματα υγείας των πολιτών».

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ενισχυθεί το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Βενιζέλειου νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα και για ένα τρίμηνο θα ενισχυθεί η λειτουργία των χειρουργείων, με τέσσερα χειρουργικά τραπέζια ως ελάχιστο αριθμό, ενώ αναφέρθηκε στην πρόθεση πρόσληψης προσωπικού το συντομότερο δυνατό.